Zwangerschap

Zaterdag Mamadag | Leuke films voor als je zwanger bent (of gewoon omdat ze leuk zijn)

knockedupkopie

Zwangerschap… Er wordt een hoop over geschreven, verteld en verfilmd. Er bestaan talloze ‘zwangerschapsboeken’, tijdschriften, docu’s en… films! Hele leuke films! Vandaag zet ik er zes op een rijtje waarvan ik vind dat ze zeker de moeite waard zijn om te kijken. Niet omdat het nou zulke goede films zijn, maar gewoon omdat ze vermakelijke, grappig of vooral herkenbaar zijn (als je zwanger bent). Heerlijke films, voor een luie zondag met een grote kop thee en wat lekkers. Veel kijk plezier!

what to expect when you’re expecting

De film is een moderne kijk op de liefde door de ogen van vijf koppels die met elkaar verbonden zijn door het wel en wee dat ze ervaren wanneer ze een kind verwachten. Uiteindelijk zullen ze geconfronteerd worden met de universele waarheid: wat men ook plant, het leven brengt niet altijd wat men verwacht.

look who’s talking

Mollie werkt als boekhoudster voor Albert, die tevens haar minnaar is. Net wanneer ze besluit een einde te maken aan hun relatie, wordt ze zwanger. Wanneer Albert zijn vrouw verlaat en alleen gaat wonen, hoopt Mollie dat ze binnenkort gaan samenwonen. Op een dag ziet ze Albert in een winkel met een andere vrouw en van de schok beginnen Mollies weeën. Taxichauffeur James brengt haar naar het ziekenhuis, waar hij door het verplegend personeel, dat veronderstelt dat hij de vader is, wordt verplicht om de bevalling bij te wonen.

the back up plan

Zoe (Jennifer Lopez) wil graag moeder worden en is van mening dat het veel te lang duurt om op een juiste man als vader te wachten. Ze besluit zich kunstmatig te laten bevruchten. Juist op de grote dag ontmoet ze ene Stan (Alex O’Loughlin), een man die wel eens de ware zou kunnen zijn. Om hem niet af te schrikken besluit ze haar zwangerschap geheim te houden.

nine months

Het leven van Samuel is perfect, wat echter verandert wanneer hij er achter komt dat zijn vriendin zwanger is. Samuel wil de baby niet, maar Rebecca wil zich settelen, ook al zou dat als alleenstaande moeder zijn. Na een ruzie komt Samuel er achter dat hij toch wel erg veel geeft om Rebecca, en besluit dat hij degene is die moet veranderen. Hier te bekijken op YouTube!

juno

uno MacGuff is een pittig 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de charmante, maar onbenullige Bleeker. Met de ondersteuning van haar vader, haar stiefmoeder en haar beste vriendin Leah ontmoet ze Mark en Vanessa Loring, die zij als de ideale adoptieouders ziet.

knocked up

De ambitieuze journaliste Alison (Katherine Heigl) schrikt zich dood wanneer ze zwanger blijkt te zijn. De vader is Ben (Seth Rogen), een aartsluie nietsnut met wie ze in beschonken toestand een onenightstand heeft beleefd. Omdat Alison niet direct uitkijkt naar een leven als alleenstaande moeder, besluit ze Ben beter te leren kennen. Wie weet zit er zelfs wel een échte relatie voor hen in. Ben is op zijn beurt compleet van slag van het nieuws dat hij vader zal worden. Maakt hij zich snel uit de voeten, of blijft hij in de buurt om het kind te helpen opvoeden?

Heb jij nog leuke filmstips?

handtekening

4 thoughts on “Zaterdag Mamadag | Leuke films voor als je zwanger bent (of gewoon omdat ze leuk zijn)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge