Zwangerschap

Zaterdag Mamadag | Een meisje of een jongen? ♥ Old Wives Tales

Pink or Blue We love you $31- A little out of our price range for a banner but I love it.

Aanstaande woensdag hebben we eindelijk de langverwachte 20 weken echo. We kunnen niet wachten tot ons kleintje weer te kunnen bewonderen, want dat is natuurlijk alweer 11 weken geleden. Ik ben zo benieuwd hoe ons kindje gegroeid is, of alles goed gaat en gezond is. En tijdens deze echo kunnen we, als het goed is, ook te weten komen of we een jongen of een meisje krijgen! We hebben besloten dat we dit graag willen weten. Om praktische, maar ook om persoonlijke redenen. De meningen om ons heen (grappig, iedereen heeft altijd een mening) zijn onwijs verdeeld, maar zelf hebben Pris en ik absoluut geen voorgevoel. Daarom leek het leuk om eens de ‘Old Wives Tales’ langs te gaan. Wat dat is en wat we krijgen volgens deze punten, lees je na de klik!

‘Old Wives Tales’ zijn verhalen, mythes en feitjes van onze voorouders; moeders, grootmoeders, overgrootmoeders etc. Ze gaan over allerlei (huishoudelijke) zaken waarbij je vaak je moeder of oma om advies vraagt. Vooral op Pinterest gaan er een hoop ‘checklists’ rond met betrekking tot het geslacht van je kindje. Natuurlijk kun je hier geen touw aan vast knopen, maar stiekem ben ik wel benieuwd. Let’s see!

1. Food cravings: Hartig/zout ♦ Zoet/zuur
2. Ochtendmisselijkheid: Weinig/niet ♦ Veel  
3. Huid:  Droog ♦ Zacht
4. Hoofdpijn: Veel ♦ Weinig/niet
5. Humeur: Blij ♦ Chagerijnig
6. Chinese kalender (klik!): Jongen ♦ Meisje
7. Slapen op de…: Linkerzij ♦ Rechterzij
8. Balans: Onstabiel ♦ Stabiel
9. Positie buik: Voor ♦ Opzij
10. Leeftijd + conceptiemaand: Even ♦ Oneven
11. Puistjes/vlekken: Nee ♦ Ja
12. Haar groeit sneller: Ja ♦ Nee

Jongen: 9 – Meisje: 3

Als het aan de ‘Old Wives Tales’ ligt, krijgen we overduidelijk een jongen. Zelf hebben we – natuurlijk – geen voorkeur. Isa wil het liefst een zusje, Dian maakt het niks uit en Tristan wil ‘alleen maar een broertje’. Logisch, want hij heeft het af en toe natuurlijk best lastig in dit gezin met vier vrouwen, haha. We zullen het zien. Over vier dagen weten we het! Uiteraard krijgen jullie in de aankomende Zaterdag Mamadag een uitgebreide update. Je kan me natuurlijk ook volgen via Instagram, waar over het algemeen zulke nieuwtjes nét iets eerder gedeeld worden. ;) Spannend!

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

7 thoughts on “Zaterdag Mamadag | Een meisje of een jongen? ♥ Old Wives Tales”

  1. Ik ben benieuwd! Het belangrijkste is dat het gezond is, maar ik kan me voorstellen dat het toch leuk is om te weten.
    En grappig, hoe de Old Wives Tales bepalen wat het geslacht van je kindje gaat zijn ;)

  2. Oh wat leuk dit! Ik heb hem ook meteen even gedaan en kom uit op meerendeel meisje. A heb ik 1 – 3 – 9 niet ingevuld. Omdat ik daar niet zeker over ben. Zo heb ik niet echt cravings naar iets en mijn huid is ook gewoon het zelfde gebleven als eerst voorzover ik weer. Verder weet ik 9 ook niet haha. Wij willen beide wel graag een meisje, dus als dit zou kloppen bij ons is dat allemaal leuk! Helaas moeten we nog twee weken wachten tot we het weten…
    Laura onlangs geplaatst…Week 16 & 17My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge