Zwangerschap

Zaterdag Mamadag | 10 x de voordelen van zwanger zijn

11061657_563429430426562_8434421572458738958_nkopie

Een aantal weken geleden schreef ik uitgebreid over de #PregnancyProblems waar je tegenaan loopt wanneer je zwanger bent. Helemaal wanneer de lichamelijke ongemakken om de hoek komen kijken, kan ik mijn lijf af en toe echt vervloeken. Maar…. Na al dat ‘geklaag’ van de afgelopen weken, is het vandaag tijd om eens stil te staan bij de voordelen en de mooie dingen van het zwanger zijn. Want ook die zijn er genoeg hoor, in die negen maanden! 

iedereen is lief

Tenminste, bijna iedereen. De goedbedoelde interesse kan af en toe vermoeiend zijn, maar hey, het is alleen maar lief dat ze interesse tonen. Mensen gaan ineens voor je aan de kant, als je aan komt waggelen met je boodschappenkarretje. Ze kijken glimlachend en bijna liefkozend naar je als je langsloopt alsof je in je broek gepoept hebt. Iedereen wil weten hoe het met je gaat, zijn een stuk zorgzamer en bijna iedereen is lief!

gasten op het werk zijn zo geduldig!

Vooral op het werk merk ik een heel groot verschil, wat eigenlijk schandalig is, want ik werkte net zo hard toen ik niet zwanger was. Ik werk in een groot restaurant waar ik aardig wat kilometers afleg, helemaal wanneer het terras open is. Nu loop ik een stuk moeilijker en vooral langzamer aangezien m’n bekken me in de weg zit. Gasten zijn begripvol, vragen hoe het gaat, wensen me succes met ‘de laatste loodjes’ en zijn vooral ineens een stuk geduldiger dan normaal. Yay!

anderen doen de ‘zware klusjes’

Oké, dat is heel stoer gepraat, maar op het moment dat je niks meer mag, is het vreselijk. Maar, laten we het positief bekijken. Ik hoef die vuilniszak niet meer uit de bak te halen, tillen mag niet meer en de andere huishoudelijke klusjes zijn ook niet meer voor me weggelegd. Stiekem doe ik ze nog wel eens hoor, maar over het algemeen doen anderen het. Vreselijk, maar laat ik er maar van genieten de laatste 2,5 maand. Overigens maak ik er geen misbruik van hoor. ;)

je bent nooit alleen

Lekker cliché hè? Waar ik ook ben, ik word er altijd aan herinnert dat ik niet alleen ben. Alleen al door het getrappel en gedraai in mijn buik door ons drukke mannetje. Hij zorgt er wel voor dat ik niet vergeet dat ik ‘m dag en nacht met me mee draag. Hoe wel het zwaar wordt om m’n buik ‘te dragen’, is het toch wel heel bijzonder en ik weet zeker dat ik het stiekem ga missen als alles weer plat (hoop ik!) is. Want het is ook best wel gezellig, zo’n buik.
→ Wijs me even op dit punt als ik weer eens klaag over die zware buik, oké? :P

je hebt ineens een goed excuus voor...

… vergeetachtigheid en ‘moodswings’. Want ja, die hormonen. Kan ik er wat aan doen?

je krijgt altijd de meest comfortabele zitplaats

Mensen staan voor je op, bieden je hun zitplaats aan en onnodig staan hoeft niet meer. Ik moest hier wel aan wennen hoor in het begin, wat ongemakkelijk! Nog steeds vind ik het wel eens onzin, want juist dat krukje zit soms even een stuk fijner dan die ‘luie’ stoel. Maar, het gebaar is wel heel lief natuurlijk.

nieuwe kleren!

Die groeiende buik is een fijn excuus om nieuwe kleding aan te schaffen! Hoewel ik eigenlijk alleen wat broeken, positiepanty’s en twee jurkjes heb aangeschaft, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je hele garderobe te vervangen voor positiekleding. Zelf kocht ik dit najaar al met voorbedachte rade veel vesten, zodat ik die in de winter ook nog makkelijk kon dragen als mijn buik dikker werd.

je nagels groeien als een malle

Hoewel ik er even op heb moeten wachten, mag ik nu eindelijk ook spreken van dit voordeel. Mijn nagels zijn niet heel sterk – nooit geweest ook – maar ze groeien wel heel snel nu. Als ik eens een nagel breek, is ‘ie zo weer aangegroeid. Jeej!

9 maanden (of langer) niet ongesteld

Hoewel er vele lichamelijke ongemakken komen kijken bij zwanger zijn, ben ik zo blij dat ik niet elke maand die verrekte menstruatiepijn heb. Ik ben gezegend met flinke maandelijkse klachten, dus wat dat betreft hoop ik dat die  menstruatie nog een tijdje uitblijft. ;)

het is een wonder!

Tot slot natuurlijk het grooste voordeel waar geen klacht tegenop kan. Het kleine – grote! – wonder wat in je groeit. Ik besef me maar al te goed hoe gezegend ik ben met dit kindje. De groeiende buik, de echo’s, het kloppende hartje, het getrappel en gehik van de kleine. En over twee maanden een mooi cadeautje. Zo welkom. Het grootste voordeel!

handtekening

3 thoughts on “Zaterdag Mamadag | 10 x de voordelen van zwanger zijn”

  1. Leuk om te lezen, ik ben momenteel nog maar halverwege dus enkel kennissen ‘zien’ dat ik zwanger ben. Maar ik kijk ernaar uit dat mensen op straat het ook door hebben :-) Het enige wat ik moeilijk vind is alles uit handen geven. Af en toe wil ik graag toch iets zelf doen :)
    Jessica onlangs geplaatst…Feel good video: unique womenMy Profile

  2. wat een leuke blog!! Vooral dat heerlijke gevoel van nooit alleen zijn herken ik heel erg en was ook het eerste wat ik miste na mijn vorige bevallingen!

    Dat mensen voor je opstaan herken ik helaas niet, ik stond gister met mijn grote 34 weken buik in een restaurant eten te halen en echt niet dat iemand even opstond.. Stom hoor!
    Tamara onlangs geplaatst…4 jaar gemis.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge