Beauty

Wet n Wild | Color Icon Eyeshadow collection – Comfort Zone

banner

Wet ’n Wild deed me altijd een beetje denken aan de ‘kinder make-up’ die je ook wel bij de voordeelshop kon halen. Ik weet niet of het waar is hoor, maar ik heb het idee dat het ‘vroeger’ gewoon in Nederland verkrijgbaar was bij het Trekpleister. En om eerlijk te zijn, echt ‘wild’ werd ik er toen der tijd niet van. Wet ’n Wild klinkt nou niet echt volwassen. Al hoewel, je kan er natuurlijk ook hele andere associaties bij hebben… Goed. Wet ’n Wild dus. Her en der zie ik het merk voorbij komen op blogs en ik moet zeggen, dat ziet er verrassend goed uit! Voor Sint deed ik een paar kleine aankoopjes bij mijn favoriete webshop The Make Up Spot en stiekem hield ik dit palette alvast apart om voor jullie te reviewen. Ssst!

IMG_8220 IMG_8223

Het palette heet Comfort Zone en bevat acht kleuren oogschaduw. In principe zijn de oogschaduws zo op elkaar afgestemd dat je ze per vier zou kunnen gebruiken voor een complete ooglook. Maar je kan ze natuurlijk ook mixen voor een scala aan verschillende ooglooks. Op de achterkant van het palette staan aanwijzingen voor gebruik. Het palette is verder prima verpakt en een soort sticker beschermd het palette voor eerder gebruik.

IMG_8230 IMG_8232

In de oogschaduws staan verschillende woorden gedrukt. Deze woorden geven aan op welke plek op je ooglid de oogschaduw moet worden aangebracht om de ooglook te krijgen zoals Wet ’n Wild het bedoeld heeft. Maar ook hier kun je natuurlijk mixen. Een handige guideline is het wel, helemaal voor de beginnende meiden. Verder zit er in het oogschaduwpalette een spons-applicator en kwast. Handig voor onderweg, maar zoals altijd, ik gebruik liever mijn ‘echte’ kwasten.

IMG_8235 IMG_8239a

Het palette bevat eigenlijk twee verschillende looks. De linkerkant bevat voornamelijk romantische en zachte tinten voor een naturel resultaat. De rechterkant heeft daarentegen juist wat opvallendere kleuren. Vooral de kleur linksonder is erg bijzonder!

IMG_8239b IMG_8329

De kleuren aan de linkerkant zijn alle vier super zacht en onwijs goed gepigmenteerd. Zoals je ziet hebben we hier te maken glanzende kleuren welke hier en daar wat glitters bevatten. De donkerste kleur is het matst van de vier, maar bevat subtiele koperrode glitters.

collage1

Voor de ooglook bracht ik de oogschaduw precies aan zoals aangegeven in het palette. Op mijn onderste wimperrand voegde ik ook nog wat van de donkere kleur (definer) toe en in mijn binnenste ooghoek bracht ik de highlighter (browbone) aan weke ik licht vervaagde op mijn onderste wimperrand. Voor de verandering pimpte ik mijn look weer eens een beetje op met een subtiele liquid eyeliner van Essence en zette ik mijn wimpers aan met mijn favoriete mascara Glamour Doll Volume Mascara van Catrice. Ik was bang dat de lichte kleur op mijn wenkbrauwbot te geel was, maar hij geeft juist een prachtige mooie subtiele glans af. Zoals het een goede highlighter betaamd. ;)

De kleuren vind ik echt prachtig bij elkaar matchen en de ooglook vind ik super geslaagd. Natuurlijk, zacht maar toch ook opvallend. I like!

IMG_8239c IMG_8339 IMG_8334

Ook de linkerkant van het palette is superzacht en goed gepigmenteerd. De derde kleur is het matst van de vier en daarmee ook wat ‘stroever’ en iets minder gepigmenteerd. Vooral de laatste kleur vind ik prachtig en erg bijzonder en lijkt zelfs wat holografisch. Hij is roestig bruin/rood maar heeft ook een blauwgroene gloed over zich heen welke ik vastlegde op video. Deze kun je hier bekijken.

PicMonkey Collage2

Aaahrg, foto’s maken was lastig op deze donkere dag! Daarom plaatste ik ook nog een foto op Instagram die wat anders belicht is (klik hier). Ik draag zelden groene oogschaduws. Op de één of andere manier heb ik altijd het idee dat het mij niet staat. Hoe ik daar bij kom weet ik niet, want eigenlijk vind ik dit best wel heel erg gaaf! Ik kies vaak voor rustige en naturelle kleuren zoals de eerste combi, maar dit is ook zeker dikke prima. Ook hier heb ik de oogschaduw aangebracht in de volgorde die aangegeven staan in het palette. Verder heb ik wederom de donkerste kleur (definer) gebruikt op mijn onderste wimperrand en de highligher (browbone) in mijn binnenste ooghoek en een deel van mijn onderste wimperrand. Ook bij deze combi was ik een beetje bang voor de highlighter. Ditmaal dat hij te donker zou zijn. Gelukkig was mijn voorgevoel wederom onjuist, dit is een prachtige koele highlighter perfect voor de winter.

Zoals je waarschijnlijk tussen de regels door wel kunt lezen, ik ben razend enthousiast! Deze oogschaduw doen niet onder voor mijn Sleek palettes en de kleurkeuze vind ik echt prachtig. De oogschaduws werken prettig, blenden erg goed en blijven ook nog eens prima zitten gedurende de dag!

Het Wet ’n Wild Comfort Zone Palette is verkrijgbaar bij The Make Up Spot voor maar €7,95! Bestel ‘m voor 16.00 uur, dan heb je hem morgen nog in huis!

10 thoughts on “Wet n Wild | Color Icon Eyeshadow collection – Comfort Zone”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge