Persoonlijk

Wat ik mis aan wonen op het vaste land

blogbanner-2

Al vaker heb je kunnen lezen over hoe ik blij ben met het feit dat ik op Ameland kan wonen en werken. Ik ben dol op de plek waar ik woon. Ik voel me er thuis, ben verliefd geworden op de natuur, de gezellige dorpjes en lieve mensen. Inmiddels woon ik er officieel alweer ruim 7 jaar, maar kom ik er al sinds 10 jaar regelmatig. En hoewel ik echt niet meer zou willen verhuizen, zijn er toch wel een paar kleine dingen die ik mis aan wonen op het vaste land…

M’n familie en vrienden

Met stip op nummer één. En hoewel het wel makkelijker is geworden door mijn nieuwe baan, zie ik mijn familie en vrienden nog steeds veel te weinig. Wat ik vooral erg jammer vind, is dat ik niet zo maar even binnen kan lopen bij mijn ouders of opa en oma voor een kopje thee. Dat ik niet naar mijn beste vriendinnetje kan wanneer ze me nodig heeft (of ik haar). Dat het altijd een geplan is en dat je altijd meteen een weekend moet gaan, anders heeft het weinig zin. Overigens vind mijn familie het ook best fijn dat ik op Ameland woon hoor, ze komen hier maar al te graag. ;)

Aldi, Lidl, Action…

En meer van dat soort winkels. Nu is er niks mis met de supermarkten op het eiland hoor. Maar zo’n Aldi is toch wel een genot. Even lekker losgaan in de Action is ook erg fijn. Leuke aanbiedingen, fijne hebbedingetjes, schoolspullen, DIY, make-up etc. Het wordt tijd dat Action een online shop gaat opstarten. :p

Spontaan een bioscoopje pakken

Het feit dat je spontaan kan bedenken ’s avonds even een filmpje te pakken. Ik heb een aantal jaar op kamers gewoond in Arnhem en toen bestond mijn leven voornamelijk uit ‘spontane’ uitstapjes. Sowieso mis ik de bioscoop wel. Een bioscoop bezoekje is verplicht een dag, avond of meteen nacht weg, dus meestal bezoeken we alleen de bios als we bijvoorbeeld bij mijn ouders zijn.

Winkelen

Hoewel je hier prima een middagje kunt ‘winkelen’, vind ik het wel jammer dat je niet makkelijk een dagje de stad in kan. Toen ik aan de wal woonde, namen we regelmatig de trein om lekker in Utrecht, Amsterdam of Arnhem te gaan winkelen. Overigens was Zutphen ook een prima winkelstad hoor. Een dagje winkelen kan nog steeds wel, maar je bent dan wel veel reistijd kwijt, en dat is dan weer jammer.

McDonalds

Oké, deze is een beetje flauw. Want natuurlijk is dit niet een heel groot gemis en is het misschien zelfs maar beter dat hier geen Mac in het dorp zit. Ik ben dol op Big Tasty’s, McFlurry’s, ijskoffies, kipnuggets, postmix cola, McWraps……….. Gelukkig zijn er een aantal goede snackbars op het eiland. ;)

En hoewel ik veel mis, weegt dat niet op tegen alle voordelen van het eiland. De fijne terrasjes, leuke winkeltjes, mooie stranden en lekkere restaurantjes.

Nu ben ik wel benieuwd. Wat mis jij of zou je missen aan het vaste land? 

 x Lisanne

4 thoughts on “Wat ik mis aan wonen op het vaste land”

  1. Ik vind het heerlijk om op vakantie te gaan naar Ameland of Texel, maar ben altijd blij als ik weer terug ben in de stad. Ben echt een stadsmeisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge