Food

Verfrissende drankjes voor in de zomer (alcoholisch en non-alcoholisch)

Ik houd van lekkere drankjes. Zeker tijdens de zomermaanden vind ik het heerlijk om eens van het geijkte water of de wijn af te stappen. Wanneer wij in de tuin liggen vinden we het heerlijk om een lekker drankje te drinken om ons zo in een lekker warm oord of op het terras te wanen. Want de drankjes die jij lekker op het terras krijgt, kun jij natuurlijk heel simpel ook thuis maken! Vandaag deel ik onze favoriete zomerse drankjes, zowel met alcohol als zonder alcohol!

Zomerse fruit verfrisser (met of zonder alcohol)

♥︎ Ginger Ale
♥︎ Tonic
♥︎ Sinaasappel
♥︎ Framboosjes (evt. diepgevroren)
♥︎ Munt
♥︎ Aardbeien
♥︎ Ijsblokjes
Met alcohol:
♥︎ Voeg een scheutje Safari, Passoa of Apfelkorn toe

Giet de Ginger Ale en Tonic bij elkaar in in een mooi glas. Wij mengen het half half, maar dit kun je natuurlijk naar smaak aanpassen. Voeg het gesneden fruit, de ijsblokjes en de muntblaadjes toe. Wanneer je diepgevroren framboosjes gebruikt geven deze ook extra verfrissing. Voor een alcoholische versnapering kun je eigenlijk elk drankje naar keuze toevoegen.

Zomerse Smoothies (non-alcohol)

Smoothies zijn altijd goed! Mijn favoriet in de zomer is toch wel die van bevroren fruit omdat je dan een soort sorbetsmoothie krijgt.

Voor twee smoothies:
♥︎ 125 gram (bevroren) frambozen
♥︎ 125 gram (bevroren) mango
♥︎ vers geperst sap van 2 á 3 sinaasappels

Voeg bovenstaande ingrediënten toe in de blender en blend het tot een nét niet mooi geheel om bovenstaand effect te krijgen. Wanneer je gebruik maakt van bevroren fruit in de blender moet je even kijken of je blender dit aan kan, anders is het verstandig om het fruit heel even te laten staan tot het iets zachter is. Meer smoothie recepten en mijn blender tip vind je hier.

Gin Tonic (alcholisch)

Gin Tonic is toch niet meer weg te denken van de zomerse terrassen. Ook ik ben dol op Gin Tonic en ben vooral gek op de variaties op het originele Gin Tonic recept.

♥︎ 50 ml Gin
♥︎ 120 ml Tonic
♥︎ Sliertjes komkommer
♥︎ Ijsblokjes

De variant met komkommer is echt super lekker! Eventueel kan je er nog een limoentje of munt aan toevoegen, net wat jij lekker vindt. Sliertjes of reepjes komkommer geven trouwens een tof effect, in plaats van de standaard schijfjes. Dit is natuurlijk super makkelijk thuis te maken!

Ijskoffie (met en zonder alcohol)

Als je mij volgt op Instagram, dan weet je dat mijn go-to drankje is in de zomer. In de namiddag ga ik regelmatig voor een ijskoffie in plaats van een gewone koffie. Super makkelijk te maken! De variant hierboven is met slagroom, maar in principe drink ik het eigenlijk altijd zonder.

♥︎ (Sterke) koffie
♥︎ Melkschuim
♥︎ Heel veel ijsblokjes
♥︎ Optioneel: slagroom en/of koffiesiroop
Met alcohol:
♥︎ Voeg een scheutje Baileys, Kahlua of San Frangelico toe.

Ijskoffie maken is makkelijker dan je denkt. Zelf hebben wij een Nespresso apparaat, maar in principe kan het met elk apparaat. Er zijn duizenden recepten te vinden op internet en ze zijn allemaal anders. Dat je koude koffie klaar moet hebben is onzin voor deze simpele variant. Wat je doet is een grote beker/jar vullen met ijsblokjes, ongeveer voor 3/4e vol. Hier giet je (sterke) koffie op. Dit vul je aan met koude melk(schuim). Dit maak je in een melkschuimer of gewoon door de melk even goed op te kloppen. Hierna kun je koffiesiroop met een smaakje toevoegen maar dit hoeft natuurlijk niet. De koffie wordt niet slap door de ijsblokjes, maar eventueel is sterkere koffie wel aan te raden als je van een sterk bakje houdt. Zelf gebruik ik altijd gewoon een Lungo, maar Pris gaat liever voor een Espresso of Ristretto. Dit is echt mijn go-to drankje in de zomer!

Fruitwater

Het simpelste en gezondste drankje is toch wel fruitwater. Regelmatig zet ik een watertap in de keuken of op een koel plekje in de tuin zodat iedereen hier fruitwater uit kan halen. Geen watertap? Vul dan een grote kan of jar en laat het even staan voor je het drinkt.

♥︎ Water
♥︎ Citroen
♥︎ Sinaasappel
♥︎ Komkommer
♥︎ Munt
♥︎ Limoen
♥︎ Aardbeien
♥︎ etc. etc.
♥︎ Heel veel ijsblokjes

De kan of tap kun je de hele dag blijven vullen met ijsblokjes zodat het lekker koel en vers blijft. Heerlijk!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “Verfrissende drankjes voor in de zomer (alcoholisch en non-alcoholisch)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge