Beauty

Urban Decay | Naked 3 palette (Replica)

banner

De dag dat het Urban Decay Naked 3 werd aangekondigd stond de beautywereld op zijn kop. Eindelijk een nieuw Naked palette, iedereen was razend enthousiast. Toen bekend werd dat het palette vooral uit roze tinten bestond, heb ik toch lang getwijfeld. Voor de Naked palettes leg je een hoop geld neer en ik wist niet helemaal of de kleuren wel zouden matchen bij bij en mijn vrij bleke huid. En toen was daar (wederom) eBay. Hier heb ik na lang twijfelen toch ook een replica van het Naked 3 palette aangeschaft. Een stuk goedkoper, dan wil ik de gok wel wagen!

IMG_1495 IMG_1499

Het Naked 3 palette komt, net als het Naked 2, in een tinnen blikje met een grote spiegel. In het palette zitten twaalf kleuren. Ik was blij dat ik deze versie van de replica kreeg, want er gaat er ook één rond met blauwtinten. Gelukkig heb ik de replica ontvangen die het dichtst bij het origineel ligt. De kleuren zijn voor het grootste gedeelte roze/paars en/of koper van aard. Gelukkig zitten er ook wat aardetinten in om de oogschaduws aan te vullen. We weten inmiddels wat er met je ogen gebeurt als je alleen roze oogschaduw draagt.

IMG_1503 IMG_1515 IMG_1507

In het palette zit ook nog een dubbelzijdige kwast. De ene zijde bevat een platte stevige kwast, onder andere perfect voor het aanbrengen van de oogschaduw op het bewegend ooglid. De andere zijde bevat een fluffy blending kwast, deze is perfect voor het blenden van je look of het aanbrengen van oogschaduw in je crease. Ik vind het altijd prettig dat een oogschaduwpalette behalve een spiegel ook een (goede) kwast bevat. Zo is het palette perfect om mee te nemen! De kwast is van prima kwaliteit, maar ik merk wel duidelijk verschil met mijn ‘echte’ UD kwast van het Naked 2 palette.

IMG_1512a

Zoals ik al zei bevat het UD Naked 3 voornamelijk ‘rozige’ tinten. Als je mij langer volgt, weet je dat ik dol ben op zulke tinten, maar dat ze tegelijkertijd ‘gevaarlijk’ zijn wanneer je ze verkeerd gebruikt of de verkeerde tinten kiest bij je huidskleur. Het palette bevat voor het grootste gedeelte glanzende oogschaduwkleuren met hier en daar een matte tint.

swatches1

De eerste vier kleuren zijn oké gepigmenteerd. Hier zie je duidelijk verschil in de matte en glanzende oogschaduws. Strange is een prima ‘off white’ highlighter welke ik zelf altijd wel mooi vind onder de wenkbrauw. Dust en Burnout zijn goed gepigmenteerd en lekker glanzend. Limit is helaas wat stroever en hierdoor ook wat minder goed gepigmenteerd. Jammer, want de taupe/paarse kleur vind ik wel erg mooi!

swatches2

Wauw, wat een prachtige rij kleuren! Ook hier wederom wel een groot verschil tussen de glanzende en matte kleuren. Vooral Liar vind ik erg mooi met de bijna bordeauxrode ondertoont. Nooner is wat minder stroef dan Limit maar helaas wel slechter gepigmenteerd, terwijl de kleur in het palette er donkerder uitziet. Had een mooie kunnen wezen voor de crease, maar helaas laat het pigment te wensen over. De rest vind ik erg mooi!

swatches3

Dan de aardetinten, wauw! Vooral de chocoladebruine kleur Mugshot vind ik erg mooi. Zelfs bij deze aardetinten zie je nog een zachtroze tint er door. Factory is apart, deze ligt tussen mat en glanzend in, maar is wel prima gepigmenteerd. In dit mooie rijtje is Blackheart wel een lichte teleurstelling. Hij is lastig vast te leggen, maar het is een diepbruine – bijna zwarte – kleur met een rode glans er over. Helaas is het pigment van deze erg slecht en schijnt de kleur erg door. Jammer.

Normaal vul ik mijn reviews altijd aan met een look, ik vind namelijk dat een review nooit echt compleet is zonder look. Deze houden jullie ditmaal te goed, in een apart artikel. Ik kon namelijk niet wachten om deze beauty met jullie te delen. Het palette is wisselend van kwaliteit, maar vooral de glanzende kleuren vind ik erg mooi. Wel is er duidelijk verschil met het originele artikel, de matte kleuren van dat palette zijn namelijk wél erg goed gepigmenteerd. Toch vind ik, zeker voor de prijs, dit palette erg mooi en de kleuren zijn wel helemaal mijn ding. Nu nog zien hoe ik ze mooi in een look ga verwerken. To be continued…

Het Urban Decay Naked 3 palette (replica) is verkrijgbaar bij onder andere Buy In Coins voor €4,75. Voor het origineel betaal je écht voor de betere kwaliteit, maar dit kost je wel een zuinige €42,80.

handtekening

8 thoughts on “Urban Decay | Naked 3 palette (Replica)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge