Beauty

Too Faced | No Makeup Makeup Palette (Replica)

IMG_1258

Lang getwijfeld, toch gekocht. Vandaag laat ik jullie het No Makeup Makeup Palette van Too Faced zien. Een prachtig palette om je gezichtsmake-up helemaal af te maken. Een beetje sceptisch was ik wel, aangezien het veel crème producten bevat. Toch waagde ik de gok. Benieuwd? Kijk gauw verder!

IMG_1254 IMG_1256

Het No Makeup Makeup palette zit in een tinnen blikje net als het Boudoir- en Natural Eyes Palette. Het palette sluit met een magneetje, maar zou ik niet zo snel zo in mijn toilettas doen. Daar sluit hij net niet stevig genoeg voor.

IMG_1267

Het palette komt uit de lente collectie van 2013 ‘Boudoir Beauty’ en hoort dus bij het Boudoir Eyes palette. In deze collectie zit ook de bekende hartvormige blush van Too Faced.

IMG_1272 IMG_1263

Bij opening vind je in het palette zes kleuren make-up, een spiegel en het standaard boekje wat in elke Too Faced palette zit. In dit boekje staan stappen die je met het palette kunt volgen om zo bepaalde looks te creëren.

IMG_1269

In het palette zit een glanzende poeder bronzer, een crème blush, een poeder blush, een crème concealer en twee crème highlighters (mat en glanzend). Zelf ben ik niet zo’n fan van crème producten, hoewel de pigmentatie hiervan vaak beter is. Let’s swatch!

swatch2

Bronzing Veil: Een prachtige glanzende bronzer welke ook zeer geschikt is als highlighter. Dit is geen bronzer om mee te shapen, maar meer om je een mooie sunglow te geven.

Crème Blush: Wow, wat een pigment! Deze blush heeft een mooie snoeperig roze kleur en is volledig mat. De blush versmelt als het ware met de huid waardoor ik het niet als storend ervaar dat het een crème product is. Voorzichtig aanbrengen, anders krijg je poppenwangetjes!

Blush: De poeder blush lijkt qua kleur veel op de crème blush, maar is iets subtieler en ook wat minder gepigmenteerd. Voor een blush is hij overigens prima gepigmenteerd hoor, je wilt immers geen knalroze wangen.

swatch1

Conceal: Een crème concealer voor meiden met een medium huidskleur. De kleur lijkt te donker voor mij, maar ik heb geswatcht op de binnenkant van mijn arm. De kleur is namelijk perfect voor mij! De substantie is erg prettig en dit is serieus de fijnste concealer welke ik tot nu toe geprobeerd heb. Hij dekt goed en ‘versmelt’ goed met mijn huid.

Luminize: Dit is iets waarvan ik eerst niet zo zeker was wát het nou eigenlijk was. De kleur ligt namelijk heel licht bij mijn huidskleur en geeft een subtiele glans. Klinkt als een subtiele highlighter en that’s it! Een crème highlighter om bijvoorbeeld je jukbeenderen, neusbrug of wenkbrauwbot wat te ‘luminizer’Zelf vind ik ‘m iets te subtiel en ben ik niet zo’n fan van de wat vettige substantie, maar verder doet hij prima zijn werk.

Brighten: Deze kleur is perfect voor het contouren of het highlighten van bepaalde delen van het gezicht. Je kunt dit vergelijken met een te lichte concealer, de substantie is dan ook precies hetzelfde als de concealer in het palette. Super romig en goed gepigmenteerd. Deze kleur gebruik ik onder mijn wenkbrauw wanneer ik eens geen zin heb in een glanzende highlighter en ook werkt hij perfect onder je ogen voor een fris effect. Zeker een ontdekking voor mij, wat een fijn product!

PicMonkey Collage

Tja, en een review is niet compleet zonder ‘face photo’s’. Al vond ik dat bij dit product wel wat lastig, het heet natuurlijk niet voor niets een No Makeup Makeup palette, haha. Deze foto’s zijn gemaakt op een doordeweekse werkdag. Met het palette kun je leuk uitpakken maar ik hield het subtiel. Op mijn jukbeenderen zie je Bronzing Veil als highlighter en de poederblush als subtiele kleur op mijn wangen. Verder heb ik geen foundation gebruikt omdat mijn huid redelijk rustig is, maar gebruike ik wel wat Conceal op kleine oneffenheden en rondom mijn neus. Brighten gebruikte ik op het wenkbrauwbot als highlighter. Deze kun je trouwens ook wat dikker aanzetten om je wenkbrauw ‘scherp’ te maken, maar dat is niet zo mijn ding.

Het moge duidelijk zijn, na mijn wat sceptische mening ben ik toch wel heel erg enthousiast! Ik heb producten ontdekt waarvan ik niet wist dat ik ze überhaupt fijn zou vinden. Een fijn palette, prettige producten, goede pigmentatie en niet geheel onbelangrijk, lange houdbaarheid! Ik ben fan en gebruik dit palette nu bijna dagelijks.

Too Faced The Secrets to No Makeup Makeup Palette (replica) is hier verkrijgbaar voor ongeveer €6,50 (afhankelijk van de koers). Liever de echte? Dan kun je hier terecht, maar betaal je wel een zuinige €36,90.

handtekening

7 thoughts on “Too Faced | No Makeup Makeup Palette (Replica)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge