Fashion

Tips om je kleding en figuur beter uit te laten komen

Als er één ding is wat ik nog kan leren, is hoe ik mijn kleding en figuur beter uit kan laten komen. Aangezien ik op het moment nog steeds zo’n 10 kilo zwaarder ben dan voor ik moeder werd en het er niet naar uit ziet dat dit snel gaat veranderen (iets met prioriteiten stellen en het juiste moment kiezen). Eerlijk is eerlijk, heel comfortabel voel ik me niet in mijn eigen lichaam en als ik mooie kleding aan heb zie ik altijd wel iets wat me niet bevalt. Daarom besloot ik eens op onderzoek te gaan naar manieren waarop je, met eventueel een maatje meer, toch je kleding en figuur mooi uit kan laten komen. Deze tips zet ik voor je op een rijtje!

Passende shapewear

Gooi het idee dat shapewear voor oude dametjes is maar gauw overboord, shapewear is in! Niks leverkleurige oma-onderbroeken en huidkleurige steunkousen. Shapewear kan je er slanker en strakker uit laten zien in je kleding. Met de juiste shapewear zal je jurk, broek of topje nog beter staan. Om er zeker van te zijn, dat het goed strak zit, kies je misschien een maatje kleiner maar dit moet je niet doen. Gewoon je eigen maat kiezen. Dit zit niet alleen veel lekkerder, het ziet er ook veel mooier uit. Je hebt shapewear in allerlei verschillende vormen. Van broekjes, hemdjes, ondergoed en jurkjes. Bepaal eerst wat je gecorrigeerd wilt hebben of wat je aandachtsgebied is. Zijn dat je billen, borsten, buik of benen of misschien wel meerdere dingen. Zoek shapewear dat op de juiste plaatsen ondersteuning biedt. Zelf ben ik fan van de Trinny & Sussannah Magic bodydress, een strakke onderjurk die eigenlijk onder elke jurk past, mede doordat je gewoon je eigen bh er onder kan dragen. Het maakt vooral mijn heupen en buik net iets strakker waardoor je minder rolletjes ziet in een aangesloten jurkje.

Het juiste ondergoed

Denk niet dat de keuze van je lingerie niet belangrijks is. Je ziet het immers toch niet. Fout! Verkeerd gekozen lingerie zie je juist wel en dat is niet de bedoeling. Kies de juiste maat ondergoed. Niet te klein, dit flatteert niet en zit vaak te strak waardoor je dingen ziet die je… uh… niet wilt zien. Maar kies ook zeker niet te groot ondergoed, zeker niet onder strakkere kleding. Het breekt als het ware de soepele lijnen van je kleding. Het ziet er slonzig uit en is juist erg zichtbaar onder je kleding. Een juiste bh doet ook wonderen. Kies een gladde, naadloze bh onder een strak shirtje bijvoorbeeld. De maat is bij je bh het allerbelangrijkste. Te groot is niet comfortabel en mooi maar te klein is ook zeker niet flatterend. We kennen allemaal de dubbele borst of de kussentjes achter op je rug wanneer je bh eigenlijk nét te klein is. De juiste bh-maat kun je gemakkelijk opmeten. Meet onder de borstomvang en over de borstomvang en voer deze in in de bh meter op Mioki-lingerie. De site toont direct jouw maat. Daarnaast is het natuurlijk het verstandigst om je goed te laten informeren over de juiste maat. Ook dit is eventueel mogelijk bij Mioki-lingerie.

Een mooie panty

Persoonlijk heb ik een loei-hekel aan panty’s. Ze zitten me niet lekker ik heb er binnen no-time een ladder. En daarnaast tekenen ze bij mij altijd. Daarom ga ik steeds vaker voor mooie hold-up’s. Ze blijven beter zitten, mits je de juiste maat hebt en ze tekenen niet rondom mijn buik. Een mooie hold-up kous kan je benen beter uit laten komen en geeft daarnaast ook wat extra warmte in de koude maanden. Niet geheel onbelangrijk kan een goede kous ook voor net dat extra kleur zorgen wanneer je, net als ik, gezegend bent met levenslange melkflessen. Tegenwoordig heb je kousen in alle soorten en maten. Van fancy, glamour, klassiek, met naad, net kousen of met zijde. Voor de zomeravonden houd ik het bij hold-up’s of beter nog… blote benen!

De juiste accessoires

Tot slot, maak je outfit af! Kies accessoires die bij jouw outfit passen en deze nog beter uit laten komen. Een mooie riem om je figuur beter uit te laten komen. Een shawl om stiekem iets een beetje mee te verdoezelen. Of ga je  misschien wel een petticoat onder dat gave retro-jurkje. Kies voor de juiste schoenen, sieraden en tas. Een saaie outfit trekt de aandacht alleen maar meer naar je imperfecties.

Naast al deze tips en tricks is het natuurlijk vooral belangrijk om je goed te voelen in je lichaam. Of dat nou is met een maatje meer of minder. Wees blij met wie je bent! En bevalt het niet wat je ziet, doe er dan iets aan. (⇠ note to self).

Deze en andere artikelen zijn verkrijgbaar bij Mioki Lingerie, voor retro lingerie ga je naar Suzet lingerie shop.

x Lisanne

2 thoughts on “Tips om je kleding en figuur beter uit te laten komen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge