Tag

Tag | Blog Top 3 ♥ Over onmisbare dingen, voor- en nadelen, uniek zijn en kontenkruiperij.

Schermafbeelding 2015-04-12 om 16.36.34

Vandaag is het weer eens tijd voor een leuke tag! Deze kwam ik tegen op Make Me Blush en ik vond hem zo leuk, dat ik besloot ‘m over te nemen. De Blog Top 3 Tag is bedacht door Sylvia en gaat over, juist ja, je blog. Doormiddel van drie antwoorden krijg je weer meer te weten over mijn blog, mijn idealen, best gelezen posts en meer. Super leuk! Kijk je mee?

Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
♥ Mijn Canon EOS 1100D camera
♥ De MacBook Air
♥ Genoeg (dag)licht

Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
♥ Kwalitatief goede foto’s
♥ Lekker lopende artikelen zonder al te veel spelfouten
♥ Persoonlijkheid

Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
♥ Nagellak
♥ Alles omtrent het aankomende moederschap
♥ Oogschaduw

2015-04-01 14.24.08-2

Wat zijn de drie populairste posts op je blog? (afgelopen maand)
9 x dingen die mensen zeggen als ze horen dat je op Ameland woont II
8 x dingen die mensen zeiden toen ik naar Ameland verhuisde
Wedding Wednesday: 1 jaar getrouwd!

Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
♥ Ik wil graag persoonlijkheid uitstralen. De balans is soms moeilijk, want wat houd je privé en wat deel je? Ik lees graag persoonlijke blogs en merk ook dat juist die posts veel gelezen worden. Het maakt de blog ‘mijn’ stukje internet.
♥ Doordat ik nu deels in de ziektewet zit heb ik ineens veel meer tijd voor mijn blog. Ik merk dat ik dat zo fijn vind om dagelijks tijd te kunnen steken in mijn blog, zonder dat dit ‘moeten’ is of dat ik daardoor geen tijd meer over heb voor andere dingen. In de toekomst zou ik graag een combi willen maken, maar ik snap dat dat heel lastig te bereiken is.
♥ Make up blijf ik een leuk onderwerp vinden om over te schrijven. Ik wil graag kwalitatief goede artikelen leveren met mooie foto’s. Hier is nog veel in te leren en soms zijn er helaas de middelen ook niet voor om alle nieuwe dingen te reviewen. Uniek blijven hier in is ook lastig met de vele beautybloggers.

Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Bloglovin’
Facebook
Instagram

4

Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
♥ Het grootste voordeel is dat ik in principe altijd wat te doen heb. Er kan altijd verder vooruit geschreven worden, inspiratie worden opgedaan of nieuwe foto’s gemaakt worden voor nieuwe posts. Of ik nou op de bank lig, aan tafel zit of heerlijk even in de tuin wil zitten werken, het kan allemaal.
♥ Dat voordeel is ook om te buigen in een nadeel. Er is namelijk áltijd wat te doen en vooral in het begin vond ik het lastig om daar een goede weg in te vinden. Je hoeft namelijk niet al je vrije tijd in je blog te steken, helemaal niet als je ook nog een full-time werkt en een gezin hebt. Je tijd goed indelen is een valkuil waar ik inmiddels veel beter mee om kan gaan.
♥ Fotograferen is een voordeel maar kan ook een nadeel zijn. Ik vind het super leuk om eigen beeldmateriaal voor de blog te kunnen schieten. Het is super leuk om hier in nieuwe dingen te proberen en te leren. Tegelijkertijd is het ook lastig. Wanneer je niet genoeg licht of ruimte hebt bijvoorbeeld. Vooral in de winter, wanneer het vroeg donker is en de zon zich op sommige dagen niet laat zien, is het echt improviseren.

Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
Er zijn heel veel meiden die (bijna) dagelijks een reactie achter laten, ik kan er echt geen drie noemen. Ik noem er twee waarvan ik daardoor bijna het gevoel heb dat ik ze ken, omdat ze altijd leuke, inhoudelijke en/of lieve reacties achter laten.
  Mirjam van Jewel Nails
♥ Miriam van NailTalk 

Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
Hoe kan ik er nou drie kiezen? Aaaahrg. Oké, hierbij een selectie dan maar:
NailTalk
Vera Camilla
Beauty Cloud

2015-02-18 15.15.16

Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
♥ Beauty
♥ Persoonlijke artikelen
♥ ‘Mama’ onderwerpen

Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
Blog voor jezelf en voor niemand anders. Natuurlijk blog je op een gegeven moment ook voor je bezoekers, maar blog alleen omdat jij het leuk vindt en niet omdat je denkt dat je dat verplicht bent tegenover anderen.
♥ Neem alleen samenwerkingen aan waar jij achter staat, wees kritisch. Zelf ben ik behoorlijk kritisch geworden, ik blog niet om de samenwerkingen, het is enkel een leuke bijkomstigheid. Soms zie ik artikelen op blogs waarvan ik denk ‘huh? waaaaarom?’ en dan kom ik er vervolgens achter dat het een gesponsord artikel is. Dan haak ik af.
Wees sociaal. En hiermee bedoel ik geen kontenkruiperij. Ik kan me blauw ergeren aan het geslijm van bloggers onder elkaar, alsof ze elkaar ‘gebruiken’ om hogerop te komen en uiteindelijk elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Ik vind het juist zo leuk om ‘leuk’ contact te hebben met andere bloggers. Elkaar helpen waar kan, elkaar tips geven… Als je alles voor jezelf houd, zul je er snel alleen voor staan in het blogwereldje. En juist het onderlinge contact is zo leuk én hulpzaam!

Dat was mijn ‘blog top 3’! Heb je een eigen blog, voel je dan vrij deze tag over te nemen. Wanneer je dat doet, hoor ik dat graag. Dan neem ik uiteraard een kijkje!

handtekening

5 thoughts on “Tag | Blog Top 3 ♥ Over onmisbare dingen, voor- en nadelen, uniek zijn en kontenkruiperij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge