Tag

Tag | Another Blogging Tag

blogging tag

In juli vorig jaar vulde ik al eens de I Love Blogging Tag in. Een leuke vragenlijst over van alles wat met je blog te maken heeft. Daar is een soort vervolg op gemaakt door Luna. Nog een vragenlijstje waarmee je van alles komt te weten over mijn blog en hoe ik daar aan werk. Van wie krijg ik hulp, wat zou ik willen verbeteren, hoe zie ik mijzelf over een aantal jaar én zou ik mijn blog verwijderen voor €50.000? Je leest het allemaal in deze tag!

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?
Over de lay-out ben ik niet helemaal tevreden. Graag zou ik nog een een persoonlijke lay-out laten maken. De stijl is op zich wel oké, ik houd van strak en licht. Toch zou ik hier graag nog wat dingen aan veranderen om het meer ‘mij’ te maken. De onderwerpen op You Nailed It lopen lekker uit één, ik schrijf over wat mij bezig houdt en dat vind ik leuk. Dit wil ik zeker behouden, gewoon lekker schrijven over mijn interesses.

Doe je alles voor je blog alleen?
Het meeste wel, alhoewel ik zo af en toe ook hulp krijg van Pris. Alles schrijf, fotografeer en test ik zelf. Verder schrijft Dionne van Diolifestyle om de week op dinsdag een fashion-gerelateerd artikel. Dus ik krijg ook wat hulp van haar!

Untitled | via Tumblr

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?
Poeh, dat is lastig. Een 7? Voldoende, maar zeer zeker nog veel ruimte voor verbetering.

Verdien je geld met bloggen?
Ja, zo af en toe. In de zijbalk zie je bijvoorbeeld advertenties staan. Verder verschijnen er zo af en toe artikelen die geschreven zijn in opdracht van bedrijven. Hier krijg ik een kleine vergoeding voor. Maar bloggen doe ik niet om geld te verdienen, het is gewoon een leuke bijkomstigheid.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?
Dat ik er eigenlijk nooit genoeg tijd voor heb. Ik werk fulltime en probeer een goede balans te vinden tussen bloggen, werken en natuurlijk mijn privé leven. Er zitten gewoon niet genoeg uren in een dag! Gelukkig heb ik nog nooit iets minder leuks meegemaakt en zie ik verder geen nadelen in bloggen. Ik heb nog nooit vervelende of nare reacties gehad, gelukkig!

Untitled | via Tumblr

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?
Wanneer een blog origineel is, persoonlijk en lekker geschreven is, blijf ik zeker hangen. Je pakt me met mooie foto’s en leuke gezellige onderwerpen. Wanneer dit dus niet het geval is, klik ik snel weg. Ik ben allergisch voor vage foto’s, spelfouten en niet goedlopende zinnen.

Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?
Nog niet persoonlijk, helaas. Dit komt door dat stomme water wat tussen Ameland en de rest van Nederland zit, wat het moeilijk maakt om perspresentaties of meetings te bezoeken. Via social media en What’s App heb ik wel leuk contact gekregen met verschillende bloggers. Ik hoop dat ik er een aantal nog eens in real life mag ontmoeten.

cool

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?
Mijn blog is van tijd tot tijd best persoonlijk. Hierin probeer ik altijd wel bewuste keuzes te maken. Wat je op mijn blog leest, is natuurlijk lang niet alles. Ook overleg ik altijd met personen in kwestie of zij genoemd willen worden of dat ik een foto mag plaatsen. Bloggen is mijn keuze en niet dat van de mensen die met mij omgaan. Ik probeer daar dus altijd bewust mee om te gaan. Persoonlijk bloggen vind ik leuk, ik houd er van een stukje van mezelf te delen op het internet. Andersom vind ik het trouwens ook leuk, de blogs die ik het meest volg zijn bijna allemaal vrij persoonlijk.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
Dat hoop ik wel, hoewel ik het soms wel lastig combineren vind. Ik merk dat ik het wat meer los laat en als het een dagje niet lukt, ik me daar makkelijker bij neer kan leggen. Ik ben vrij perfectionistisch en als ik ergens voor ga, doe ik dat met de volle 100%. Zo ook mijn blog, terwijl loslaten soms ook helemaal niet verkeerd is. Ik hoop in de toekomst nog steeds (dagelijks) te kunnen bloggen en hoop ik dat mijn blog een stijgende lijn blijft houden. Ik blog voor mijzelf, maar meer lezers zijn natuurlijk altijd leuk. Stoppen zou ik doen wanneer ik er geen plezier meer aan beleef, maar dat is voorlopig nog lang niet het geval!

Lol

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?
Haha, jeetje dat is lastig zeg. €50.000 is veel geld dus ergens zou ik gek zijn als ik het niet zou doen. Hoewel ik het dan wel heel erg zou missen. Bloggen is echt een deel van mijn (dagelijkse) leven geworden. Moeilijk om daar antwoord op te geven hoor!

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?
Mijn Sony Vaio laptop, de Canon EOS 1100D spiegelreflex camera en af en toe mijn Samsung film camera. Verder gebruik ik vaak wit papier om te fotograferen en natuurlijk de producten in kwestie!

Ben jij ook bloggende? Voel je dan vooral vrij om deze tag over te nemen!

handtekening

Afbeeldingen via WeHeartIt

11 thoughts on “Tag | Another Blogging Tag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge