Beauty

Mijn Skincare Routine (vette hoofdhuid)

Als puber zat het me niet écht mee. Met verscheidene beugels en een verzameling van hardnekkige puistjes voelde ik me regelmatig diep ongelukkig. Die beugel loste zichzelf op den duur gelukkig op. Die acné, dat was een ander verhaal. Tijdens mijn puberjaren ging ik daarom om de 6  tot 8 weken naar de schoonheidsspecialist waar ik een gezichtsbehandeling kreeg. Dit hielp deels, maar verder moest ik die fijne pubertijd gewoon flink uitzitten. Nog steeds heb ik een zeer vette huid en heb ik – zeker in de tijd van de maand – nog regelmatig puistjes. Een goede skincare routine vind ik daarom erg belangrijk. Het duurde even voor ik producten vond waar ik tevreden mee was. Maar inmiddels heb ik al een aardig lange tijd dezelfde routine. Vandaag vertel ik je hoe ik mijn huid verzorg en wat mijn favoriete producten zijn.

Morning routine

Persoonlijk ben ik van mening dat je ’s ochtends echt niet een uitgebreid reinigingsritueel hoeft uit te voeren wat betreft je gezicht. Zelf heb ik, zoals ik al zei, een behoorlijke vette huid en het enige wat ik over het algemeen doe is mijn gezicht goed reinigen met water. Dit vind ik dan weer wel heel belangrijk. Je huid is ’s nachts flink aan het werk geweest en een frisse plens water is altijd goed. Soms gebruik ik ’s ochtends een toner van Forever Living (1.) om mijn huid extra te reinigen, maar dit doe ik lang niet altijd. Daarna gebruik ik mijn favoriete Talg Reducerende Crème van Kruidvat (2.). De stappen die ik daarna neem zijn verschillend. Soms breng ik een laagje BB cream van Ziaja of mijn Mac Studio Fix Fluid (5.) aan en daarna de Vitamine E. Mist van de The Body Shop (4.), maar regelmatig skip ik ook de foundation en breng ik alleen de Face Mist aan.

Evening routine

Na een lange dag is er niets fijner dan het reinigen van mijn gezicht. Ik ben dol op make-up, maar ik vind het ’s avonds ook heerlijk om het er weer af te halen. Dit doe ik standaard met Micellair Reinigingswater. Dit is zacht voor mijn huid en haalt zelfs mijn waterproof make-up er goed van af. Daarnaast probeer ik in ieder geval één keer per week mijn gezicht grondig te reinigen met mijn gezichtsborstel van VisoClean dit doe ik het liefst in combinatie met een milde reinigingsmelk voor de gevoelige huid. Producten van Weleda (o.a. te koop bij Greenjump) vind hier erg fijn voor huidverzorging omdat ze zacht zijn voor de huid én goed hun werk doen. Na het reinigen, of dit nou met of zonder de borstel doe, breng ik weer de toner aan (1.). Een toner is zeer geschikt voor een vette huid, zolang deze niet uitdroogt. Het is een goede huidverzorging die zowel kalmeert, beschermt en hydrateert. Wanneer je na de toner een creme gebruikt, seal je zowel vocht als de actieve ingrediënten van de toner ‘in’ je huid. Daarnaast doet de crème vaak beter zijn werk na een toner. Ik gebruik graag de Phyto Aktiv nachtcrème (7.) van Ziaja.

Het lijkt misschien alsof ik veel producten gebruik en dus veel tijd kwijt ben, maar dat valt echt reuze mee. Ik ga er niet eerder voor mijn bed uit en ben ’s avonds echt niet veel langer bezig dan normaal. Ik merk dat een goede gezichtsverzorging, zeker voor mijn vette huid, erg belangrijk is en dat mijn huid dat ook echt nodig heeft.

 

19 thoughts on “Mijn Skincare Routine (vette hoofdhuid)”

  1. Goed artikel!
    Zoveel producten zijn dus goed voor een vette huid!
    Ik ga er eens goed naar kijken want ik heb hier veel aan omdat mijn huid ook vet is….
    Hoop dat het de afgelopen allemaal goed met je gegaan was….

    Xoxo

  2. Ik heb ook altijd een vette huid gehad. Nu eigenlijk alleen nog de welbekende t-zone in mijn gezicht. Ik gebruik daar echt al jaren en tonic van Garnier voor. Als ik dat nu een keer vergeet dan voelt mijn gezicht niet schoon aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge