Beauty

Sabon | Hand Cream Lavender Apple

IMG_7931

Handcrèmes van Sabon, ik verslijt ze bij de vleet. Toen ik een jaar of 7 geleden kennis maakte met Sabon, was de handcrème één van de eerste producten die ik uit de winkel mee nam. Sindsdien heb ik verschillende handcrèmes geprobeerd, maar ik kom altijd terug bij Sabon. De handzame verpakking, de prettige werking en de heerlijke subtiele geur maken deze tot mijn favoriet. Mijn go-to geur is één van de bekendste geuren van Sabon: Patcouli Lavender Vanille. Vorige maand kwam er weer een eind aan mijn Sabon handcrème en had ik dus een nieuwe nodig. Lief als mijn lief is – jaha – nam ze een nieuwe voor me mij uit Amsterdam. Maar een totaal andere geur dan ik gewend ben, namelijk Lavender Apple.

IMG_7920 IMG_7921

De crème – of eigenlijk moet ik zeggen, cream – komt in een schattige kartonnen verpakking die helemaal in de stijl is van de geur. Lavendel en appeltjes. Fris groen. In de verpakking zit een bijna old-skool tube waar 50 ml. in zit. Niet alleen mooi, maar ook nog eens super handig. Zo weet je zeker dat je alle crème uit de tube zult krijgen. Geloof me, ik spreek uit ervaring (klik!). De cream moet een beschermende en kalmerende handcrème zijn. Het bevat Shea boter en Aloë-Vera die de huid ontspannen en kalmeren.

IMG_7927

Ingrediënten:
Aqua, Isopropyl Myristate, Cetyl Alcohol, Propylene Glycol, Glyceryl Stearate Se, PEG-40 Stearate, fragrance, Caprylyl Glycol & Glyceryl Caprylate & Dipropylene Glycol, Phenylpropanol, Sorbitan Tristearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Chlorphenesine, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Zinc PCA, Tetrasodium EDTA, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Limonene, Linalool, 4-Hydroxy Isohexyl-3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Amyl Cinnamal.

Goed om te noemen is dat de cream vrij is van minerale oliën en parabenen. Minerale oliën hebben de slechte eigenschap de huid als het ware af te sluiten. Het maakt je huid wel zacht, maar tijdelijk, waardoor je nadat de cream van je handen ‘gesleten’ is, gelijk weer wilt of moet smeren. Dat is natuurlijk de bedoeling niet. Parabenen zitten vaak in cosmetica om het product houdbaar te houden. Er is veelal discussie of parabenen nou echt schadelijk zijn of niet. Een allergische reactie kunnen ze sowieso veroorzaken op de (beschadigde) huid.

IMG_7929

De tube is ongeveer net zo groot als mijn hand. Vergelijkbaar met de grote van een voordeelverpakking tandpasta. ;) Met zo’n verpakking doe ik ongeveer een half jaar. Ik smeer er lustig op los, maar de cream is vrij zuinig in gebruik. Meestal gebruik ik de cream ten grote van een klein druifje voor mijn beide handen.

IMG_7933

Dat de werking van Patchouli Lavender Vanille Cream goed is, weet ik inmiddels wel. Lavender Apple lijkt iets minder vettig, maar voelt nog steeds super verzorgend aan. De cream maakt je handen snel lekker zacht en trekt snel in. Dit laatste is natuurlijk super fijn, je wilt niet een half uur na het smeren nog glibberige handen hebben. Ik heb de  tube standaard op mijn werk staan en smeer geregeld mijn handen met dit fijne goedje in. Het werk perfect voor droge handen, welke helemaal in de winter natuurlijk weer op komen zetten. Maar ook na het poetsen vind ik het heerlijk om mijn hardwerkende handjes in te smeren met deze fijne crème. Het ‘kalmerende’ aspect snap ik, doordat de crème wat fris is, maar super kalmerend is de crème nou ook weer niet. Wel geeft het mijn handen een heerlijke opkikker.

IMG_7934

En dan de geur… Heerlijk! Om eerlijk te zijn was ik bang dat deze geur te fris zou zijn voor het najaar en de winter. In de winter houd ik van ‘warme’ geuren zoals PLV. Apple klinkt fris, fruitig, zomer… Maar nee hoor. Deze crème krijgt het voor elkaar om fris en toch warm en spicey te zijn. Precies wat ik lekker vind in de winter. Je ruikt voornamelijk subtiele appeltjes. Wees niet bang, niet van die zure groene appeltjes, maar meer de appel uit een lekker warm appeltaartje. De subtiele geur van lavendel maakt de geur wat kruidiger en zachter. En… Bespeur ik daar ook een vleugje kaneel? De ingrediëntenlijst weet mij te vertellen dat er  Amyl Cinnamal in zit. Dit ingrediënt staat helemaal onderaan de lijst, hiervan zit dus maar een klein beetje in, maar… Jawel, ik rook het goed!  Amyl Cinnamal is namelijk kaneel-parfum.

IMG_7925

Bang als ik was dat deze geur wat te zoet en fris voor de winter zou zijn, blijkt niks minder waar. Deze geur is perfect voor de winter en de kerst en is daarom ook uitermate geschikt als cadeau voor de feestdagen! Verslaat hij mijn geliefde PLV geur? Uh, nee. De werking is, net als PLV, perfect.Toch ben ik gewoon verliefd op de PLV geur van Sabon. Maar Lavender Apple komt op een bijzondere tweede plek!

Sabon Hand Cream is verkrijgbaar in diverse variaties van groottes en geuren (Lavender Apple, Patcouli Lavender Vanilla, Musk, Jasmin, Vanilla, Patchouli Citrus en Lavender Rose) bij de Sabon winkels of -counters in de V&D. Geen winkel in de buurt? Geen paniek, Sabon heeft ook een online-shop! Voor een tube van 50 ml. betaal je €11,95, wat ik een prima prijsje vind voor deze heerlijke hancrème.

handtekening

11 thoughts on “Sabon | Hand Cream Lavender Apple”

  1. Klinkt heel interessant want kan ook niet zonder handcreme… Oh eventjes ter info YVES ROCHER heeft dit najaar ook limited editions 3 soorten handcremes en ze ruiken heerlijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge