Spelen

Play It | Van Duplo naar Lego met Lego Juniors

Duplo was hier al vroeg een grote hit. Dit klassieke speelgoed kun je bij menig huishouden met kinderen terugvinden. Nu Jippe wat ouder wordt, is Lego steeds interessanter. Inmiddels hebben we wat oude Lego van grote broer van de zolder gehaald en heeft Jippe zelf ook al een aantal sets gekregen. Vandaag reviewen we een Lego Juniors set, wat dé ideale overstap van Duplo naar Lego moet zijn. Wij zijn benieuwd!

Lego Juniors City Central Luchthaven

Van Etrias ontvingen we de Lego Juniors City Central Luchthaven. Een uitgebreide set om een volledige Luchthaven na te bouwen. De set bestaat uit twee vliegtuigen, een bagagekarretje, een tankwagen, de luchthaven zelf en verschillende bijpassende items en poppetjes. Jippe kan bij het zien van de grote doos niet wachten tot we kunnen beginnen met bouwen!

Makkelijker in elkaar te zetten

De opzet van Lego Juniors is om de kinderen een geleidelijke overgang te laten maken van Duplo naar Lego. Door de grove structuur is Lego Juniors nog net wat makkelijker in gebruik dan de ‘normale’ Lego sets. De onderdelen zijn net wat groter waardoor bijvoorbeeld de voertuigen makkelijker in elkaar te zetten zijn. Jippe kan met hulp van ons zelf een aardig eindje komen, maar heeft bij de kleinere stukjes en de grote Luchthaven logischerwijs meer moeite.

Uren speelplezier

Eenmaal in elkaar kan Jippe zijn geluk niet op. De uitgebreide Luchthaven zorgt voor heel veel speelplezier hier. De Lego trein werd er om heen gezet en de afgelopen dagen is er non-stop mee gespeeld. Er worden kisten met diamanten verstuurd, post bezorgd en bagage afgeleverd op een echt werkende bagage band. De poppetjes en alle herkenbare items stimuleren rollenspel en er worden verscheidene situaties nagespeeld. Super leuk! Enne, die doos bleef ook nog dagen interessant!

Lego Classic Stenen en Tandwielen

Naast een “echte” speelset wilden we de Lego graag nog wat uitbreiden met wat basisstenen. Naast de Luchthaven ontvingen we dan ook nog een Classic set om te testen. En deze bleek ook een schot in de roos! Naast de klassieke blokjes bevat deze set een aantal tandwielen om creatieve instructies mee te bedenken en bouwen.

Met de blokjes, rondjes, stokjes en tandwielen creëer je in een handomdraai bewegende modellen. Het boekje biedt een aantal ideeën, maar creativiteit wordt met deze set ook zeker gestimuleerd. Dor middel van de tandwielen kun je onder andere een helikopter met draaiende rotor, een carrousel, een slingerende aap, vrolijke zonnebloemen of een grappige uil met bewegende ogen bouwen. Op jonge leeftijd kunnen kinderen dus al experimenteren met het principe van tandwielen, erg leuk!

We zijn hier allemaal fan van Lego in dit huis. De pubers bouwen gezellig mee en ook wij vinden Lego een leuke manier van samen spelen. Niks is leuker dan samen met je kind nieuwe dingen bouwen, samen werken en ontdekken. Het is leerzaam én gezellig! Wij zijn blij met deze aanvulling! En, mocht je nog iets voor 5 december zoeken, dan raden we deze sets absoluut aan!

De Lego Juniors City Central Luchthaven kost rond de €50,- en de Lego Classic Stenen en Tandwielen kost rond de €20,-. Beide sets zijn o.a. te koop bij Etrias waar je ook een uitgebreide Laarzenwinkel vindt.

 

1 thought on “Play It | Van Duplo naar Lego met Lego Juniors”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge