Spelen

Play It | Spelletjes om samen met je peuter/kleuter te doen

Spelletjes doen vind ik ontzettend leuk. Nog leuker is het wanneer je kindje ouder wordt en je samen met hem of haar spelletjes kunt spelen. Jippe is dol op spelletjes, zowel online als offline. Zodra we wat beter dingen aan hem konden uitleggen zijn we gestart met spelletjes spelen. Leuk én leerzaam. Tijdens de feestmaanden breiden we onze spelletjescollectie dan ook graag uit. Jij ook? Dan heb ik een aantal leuke tips voor je!

Kleurentorentjes

Het klassieke spel ‘Kleurentorentjes’ was één van de eerste spelletjes die we met Jippe speelden. Het is super simpel en wanneer je kind de kleuren kent en je het enigszins kan laten dobbelen, is dit een super leuk en makkelijk spel om samen te spelen. Ook om kleuren te leren en het principe van samen een spelletje spelen te oefenen is met dit spel ideaal. Jippe speelt het nog steeds graag!

Hier verkrijgbaar: Jumbo Kleurentorentjes ♥︎ €10,99

Kwartet (PJMasks)

Jippe kreeg voor zijn 4e verjaardag een kwartetspel van zijn helden; PJ Masks. Hoewel we eerst dachten dat het misschien nog wat lastig voor hem zou zijn, had hij vrij snel het principe door. Spelenderwijs hebben we het hem aangeleerd en inmiddels is het een grote hit. De kaarten zijn al aardig “gaar” van vele spelen en dit pakje gaat altijd mee wanneer we op reis gaan. Een kaartenstandaard erbij aanschaffen is geen overbodige luxe trouwens.

Hier verkrijgbaar: PJ Masks Kwartet ♥︎ €7,99

Memory (Bobbi)

Naast de kwartet klassieker kan Memory natuurlijk niet ontbreken. Bobbi boekjes zijn hier een enorme hit dus het Bobbi memoryspel was een leuke aanvulling. Ik blijf me verbazen hoe goed het geheugen van (jonge) kinderen is. Jippe wordt er steeds beter in. Het leuke van Memory is dat je het kan opbouwen. We legden eerst vier setjes kaarten neer en bouwden het zo uit. De plaatjes op deze memory zijn leuk en herkenbaar voor jonge kinderen. Echt een prachtige set!

Hier verkrijgbaar: Bobbi MeMo-spel ♥︎ €9,99

Make ’n Break Circus

Een winkel waar we regelmatig leuke pareltjes scoren is het Kruidvat. Zo kwamen we laatst ook dit – voor ons – nieuwe spel tegen. Make ’n Break heeft een adviesleeftijd vanaf 6 jaar en ik snap wel waarom. Het officieel spel gaat namelijk ook vooral om snelheid. De bedoeling is dat het plaatje zo snel mogelijk wordt nagebouwd. Dat zo snel mogelijk laten we nog achterwege, maar het zo goed mogelijk nabouwen is al een leuk (en heel leerzaam) spelletje op zich.

Hier verkrijgbaar: Make ’n Break Circus ♥︎ €9,95

Guess the Film Disney

Vorig jaar kregen we dit leuke spel als Kerst cadeau. Een absolute aanrader wanneer jullie als gezin van Disney en Pixar films houden. Hier heeft het al voor uren speelplezier gezorgd. Je kan dit spel zo lang of kort maken als je zelf wilt. De bedoeling is dat je om de beurt een vakje naar kleurkeuze openmaakt. Als je de film goed raadt, krijg je een fiche. Ook hier zijn weer verschillende moeilijkheid niveaus. Hier een hit en er zitten zo veel kaarten bij dat het echt leuk blijft.

Hier verkrijgbaar: Guess the Film Disney ♥︎ €16,95

Nijntje 6-in-1 spellendoos

De Nijntje 6-in-1 spellendoos kochten wij vorig jaar voor Sint. Sindsdien is er al heel veel mee gespeeld. Deze doos bevat 6 klassieke spellen, allemaal met het herkenbare Nijntje thema en de kleuren. De primaire kleuren zorgen ervoor dat het makkelijk te spelen en herkennen is voor jonge kinderen. De doos bevat een bordspel, kwartet, domino, lotto, kwartet en puzzelkleurenspel. Zeker voor de prijs is dit spel echt een aanrader!

Hier verkrijgbaar: Nijntje 6-in-1 spellendoos ♥︎ €14,95

Nu ben ik wel benieuwd? Welke aanraders heb jij voor kleuters? Wij zijn nog op zoek voor 5 december! 

1 thought on “Play It | Spelletjes om samen met je peuter/kleuter te doen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge