Spelen

Play It | Carrera RC Mario Kart 7 – Bestuurbare auto

Al langere tijd wilde ik de de onderwerpen waar ik over schrijf wat uitbreiden en met de komst van de feestdagen lijkt daar het ideale moment! In de categorie Play It! zullen de komende tijd wat meer reviews over speelgoed verschijnen. En wie weet, als dit aanslaat, blijf ik dit ook na de feestdagen wel doorzetten. Van Etrias Lifestyle Stores mocht ik een aantal dingen uitkiezen om samen met Jippe te testen. Toen ik een échte Mario Kart tegenkwam, kon ik deze natuurlijk niet weerstaan! Hoe dit bevalt, lees je in deze eerste Play It! review!

De dapperste loodgieter aller tijden staat te popelen! Coureurs kunnen de 34 cm lange vernieuwde Carrera RC Kart rond het circuit rijden met een snelheid van wel tot 20 km/u en dat tot 40 minuten lang. Opladen duurt slechts 80 minuten. De Li-Ion accu levert 7,4 V – 700 mAH – een uitstekende basis voor actie en plezier. Door de digitaal proportionele technologie en het differentieel kun je nauwkeurig sturen. Mario leunt soepel met het stuur mee als je een bocht maakt en zo heb je een ideaal zwaartepunt. Voor een echte competitie met je vrienden is de 2.4 GHz technologie bedacht waardoor je tot 16 RC auto’s tegelijk tegen elkaar kunt rijden. 

Carrera is dé specialist op het gebied van bestuurbare auto’s. Degelijke en professionele apparaten die absoluut tegen een stootje kunnen. Carrera heeft perfect ingespeeld op de Mario Kart  trend die inmiddels al even voortduurt. Met de verschillende bestuurbare voertuigen kun je buiten karten zonder achter een schermpje te kruipen. Leuk!

Toen de doos binnenkwam was ik verbaasd door de grootte van het pakket. Tijdens het uitpakken snapte ik waarom! Dit is niet zo maar een “bestuurbaar autootje” maar een ruim 35 cm grote Mario Kart. De auto komt met een duidelijke gebruikershandleiding en is in principe Ready to play. Er zitten batterijen bij voor de afstandsbediening. De kart werkt op een accu waarvan aangeraden wordt deze eerst even op te laden. Dit was binnen een half uurtje gebeurd en dus waren we Good to go! 

Eerst probeerden we het binnen. We hebben niet een hele ruime woonkamer, maar op zich kon het prima. Omdat de Kart 20 km per uur kan, moet je eerst wel even wennen aan de besturing. Voor ons was dit al lastig, laat staan voor Jippe. De adviesleeftijd van de Kart is dan ook vanaf een jaar of 6. Het vergt even wat oefening. Toen het eindelijk droog was, besloten we naar buiten te gaan. En dat was een schot in de roos!

De Kart is leuk voor binnen, maar eigenlijk nóg leuker voor buiten! De accu red het zo’n 40 minuten waardoor een kleine wandeling dus prima kan. Op het eiland hebben we genoeg plekken waar Jippe prima kan racen met de kart zonder iemand daarmee in de weg te zitten. Racen met Mario was een super leuke en vooral ook hilarische aanvulling op onze wandelingetjes. Jippe gierde het uit en ook vonden wij het stiekem natuurlijk tof om ons inner-child even naar boven te halen. ;)

De auto heeft inmiddels aardig wat capriolen uitgehaald, gebotst, hard gereden, flinke bochten gemaakt en over de kop gevlogen. Deze kart kan absoluut tegen een stootje. Mario beweegt mee in de bochten wat een leuk gezicht is maar tegelijkertijd helpt om de bochten soepel mee te kunnen maken. De accu doet het inderdaad een minuut of 40 en is daarna ook heel vlot weer opgeladen voor een eventuele tweede ronde.

De Mario Kart is solide, van zeer goede kwaliteit en staat garant voor heel veel kilometers speelplezier. Hij is geschikt voor zowel binnen als buiten, maar persoonlijk vind ik hem meer geschikt voor buiten vanwege de snelheid. Uiteraard is dit afhankelijk van de ruimte die je in huis hebt. ;) Het feit dat de accu oplaadbaar is, vind ik een groot pluspunt. Jippe, als ware Mario fan, is helemaal weg van de kart. En dat snap ik helemaal!

De Carrera RC Mario Kart 7 is o.a. te koop bij Etrias voor €81,99. Naast speelgoed heeft Etrias een breed aanbod aan woonaccessoires, tassen, kleding en laarzen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge