Persoonlijk

Personal | Dit was mijn 2014!

oudennieuw

Nooit eerder blikte ik terug op een jaar in de vorm van een blogpost. De laatste tijd kijk ik terug naar 2014 en merk ik dat dit jaar toch wel heel bijzonder was. Over het algemeen een jaar met alleen maar hoogtepunten. Vandaag neem ik jullie terug in de tijd en blikken we samen terug op mijn 2014. Pak er een kopje koffie of thee bij, het is een uitgebreid overzicht geworden!

 januari

Januari

Oud en Nieuw 2013/2014 stond in het teken van lekker eten, drinken en gezelligheid met een groepje vrienden. 2014 stond voor de deur, hét jaar waarin Pris en ik gingen trouwen. Nog maar drie maanden, dan was het zo ver! Januari was voor ons wel het ‘startschot’ om nu echt aan de slag te kunnen en mogen met de praktische zaken rondom onze bruiloft. Op 6 januari was mijn laatste werkdag bij de Piraat voor ik lekker vijf weken vakantie had. Op 10 januari gingen we met ons gezinnetje drie dagen naar Zutphen want het was groot feest; mijn lieve opa en oma waren 50 jaar getrouwd! We hadden een heerlijke mini-vakantie, zagen heel veel familieleden na een lange tijd weer en genoten. Januari stond ook in het teken van sport en gezond eten. Voor de bruiloft wilde ik er graag een aantal kilo af en in het najaar van 2013 was ik daar al aan begonnen. In januari zetten we dat gestaag door met een eindresultaat van uiteindelijk -13 kilo! Tegen het eind van de maand gingen Pris en ik op 23 januari in ondertrouw. Een bijzonder moment, op een bijzondere dag.

februari

Februari

In februari was het tijd om onze trouwkaarten te versturen! Wat een leuk moment is dat zeg. Het is iets kleins, maar toch ook erg bijzonder. Super leuk ook om de kaart bij vrienden en familie tegen te komen. Met de bruiloft nog twee maanden weg, was het ook de hoogste tijd om een trouwjurk te scoren. Ik ging voor ‘iets simpels’ en kwam thuis met mijn droomjurk. Ook begon in februari mijn Breaking Bad verslaving en boekten we onze huwelijksreis!

maart

Maart

Maart begon met fantastisch weer. De eerste dagen dat we buiten konden zitten en buiten konden eten, heerlijk! Maart stond uiteraard geheel in het teken van de laatste voorbereidingen voor onze bruiloft. Mijn schoonzusje kwam voor de proef make-up en uiteraard gingen we naar de kapper. Midden maart werden we overvallen door onze vrienden met het meest fantastische feest (op onze bruiloft na) van 2014; het vrijgezellenfeest. De dagen voor onze bruiloft was het prachtig weer, lekker druk op het werk (terras) en dus al mijn ‘egaal bruin worden onder de zonnebank werk’ was voor niets. Op de laatste avond van maart deed ik mijn nagels, aten we gezellig met familie en maakte we ons klaar voor de grote dag!

april

April

April was één van de mooiste maanden van mijn leven. Op 1 april trouwde ik met de liefde van mijn leven, hadden we een fantastische dag met mooi weer, lieve mensen een een geweldig feest. Twee dagen later gingen we een weekje op huwelijksreis naar Boedapest, één van de mooiste steden die ik bezocht heb. Wat hebben we het daar fijn gehad. De hele maand april leefde ik nog op een roze wolk. Uiteraard begon ook na die twee weken het ‘gewone’ leven weer. Het hoogseizoen stond voor de deur!

mei

Mei

Mei is altijd één van de eerste drukke maanden van het jaar op het werk. Helemaal met het mooie weer, was het een super drukke mei vakantie. In deze drukke weken ontmoette ik Heleen ook voor het eerst, dat klikte super goed! Hoewel we elkaar moeilijk kunnen zien, hebben we nog steeds super leuk contact en is de bedoeling dat ik in het nieuwe jaar een keer richting Groningen ga. Verder genoot ik van het mooie weer en van de zeldzame dagjes vrij samen met Pris.

juni

Juni

Juni is vaak de stilte voor de storm. Het is al wel druk op het eiland, maar nog niet zo druk als de maanden juli en augustus. Ik werkte lekker aan mijn blog in de tuin. Ook probeer ik in juni altijd nog even een bezoekje te brengen aan Zutphen voor het een aantal weken niet meer lukt. Ik nam mama mee naar de Primark in Nijmegen en we shopten tot we er bij neer vielen, hihi. Ook ontdekte ik gel lak en genoot ik van de nieuwe afleveringen van Orange Is The New Black seizoen 2!

juli

Juli

In juli konden we de eerste vruchten uit eigen tuin plukken en stond natuurlijk Madnes voor de deur! Dit jaar kreeg ik zomaar onverwachts een dagje extra vrij omdat ik al zo veel had gewerkt, dus kon ik de hele dag genieten. Helaas zat het weer een beetje tegen, maar dat mocht de pret niet drukken. Verder had ik mijn eerste (en laatste) dagje strand van het jaar. Ook ging Pris met de meiden een weekje op vakantie naar de stacaravan van vrienden van ons en gelukkig kon ook ik nog vier daagjes meepakken! Ik genoot van de (stiekem al alcohol-vrije) Radler, we hadden prachtig weer en hebben onwijs genoten. En verder staat juli altijd in het teken van werk!

augustus

Augustus

Begin augustus kwamen mijn opa en oma een weekje naar Ameland. Wat heb ik daar van genoten! Op mijn vrije dag heb ik heerlijk de toerist met ze uitgehangen en zijn we heerlijk wezen eten bij één van onze favoriete restaurants op het eiland. Augustus was ook de maand van het buiten koken op de pruttelpot. Eind augustus kwam mijn beste vriendinnetje met een vriendin naar Ameland en wederom hingen we de toerist uit. Een aantal dagen later werd ik verrast door twee vriendinnetjes en mijn moeder die als verrassing mijn verjaardag kwamen vieren, wauw! Augustus was heel druk maar tegelijkertijd heel gezellig!

september

September

In september werd ik 25 jaar en diezelfde dag ook doodziek. ’s Avonds heb ik mijn visite naar huis moeten sturen en heb ik drie dagen voor pampus op de bank gelegen. Al een tijdje waren we aan het sparen voor een MacBook en op mijn verjaardag had Pris ‘m als verrassing voor mij gekocht! September was in het begin nog super druk door het aanhoudende mooie weer, maar werd langzaamaan rustiger. Eind september gingen Pris en ik op ‘honeymoon 2.0’ naar Leiden. Van mijn ouders en broertje kregen we twee hotelovernachtingen en kaartjes voor Soldaat van Oranje. Het was geweldig! Verder kreeg ik ook eindelijk mijn nieuwe bril en wat ben ik daar nog steeds blij mee!

oktober

Oktober

Oktober was, naast april, ook één van de mooiste maanden. Midden oktober deden we ‘eindelijk’ (de maanden duren zo lang soms) een positieve zwangerschapstest. Een begin van een nieuw avontuur. Zeker heb ik een aantal traantjes gelaten, zo blij en gezegend voel ik mij. Blij dat Pris en ik toch de mogelijkheid hebben om ons gezin uit te breiden… In oktober kwamen ook de eerste kwaaltjes en dit resulteerde in een vrij rustige maand op mijn blog. Ik heb heel wat slaapuren gemaakt. Verder was oktober een maand van uiterste qua weer. We konden begin en eind oktober nog heerlijk in het najaarszonnetje zitten, maar ook kampten we met storm en hoog water.

november

November

November leek veel op oktober. Rust, veel vrije tijd en veel slapen. Begin november gingen we naar mijn ouders om het goede nieuws te vertellen. Bijzonder om je ouders te mogen vertellen dat ze opa en oma worden… Verder gebeurde er in november vrij weinig bijzonders. Ik vierde Sinterklaas met collega’s, dunde mijn nagellakcollectie flink uit en genoot van mijn vrije tijd en het vele thuis zijn.

dec

December

Begin december had ik vijf dagen vrij. Ik vierde vakantie bij mijn ouders, genoot van de ‘rust’, ging eten bij mijn opa en oma en shopte de eerste zwangerschapskleding. Met 10,5 week maakten we onze zwangerschap kenbaar. Er gingen al wat geruchten, goede vrienden en familie wisten het inmiddels en ook de kwaaltjes en mijn groeiende buikje maakten dat we het moeilijk verborgen konden houden. De reacties waren hartverwarmend! En daar zijn we dan, eind december. 2014 is bijna ten einde. Ik mag terugkijken op een fijn, bijzonder jaar. Een jaar waarin mijn blog, vooral in de laatste maanden een enorme statistische groei heeft mogen doormaken en ik de 600ste Bloglovin’ volger mag verwelkomen. 2014 was fantastisch en ik heb zo’n gevoel dat 2015 geweldig wordt!

Vanavond ga ik heerlijk uit eten met mijn vrouw. Voor de verandering eens lekker met zijn tweeën. Voor middernacht sluiten we bij vrienden aan om het nieuwe jaar in te luiden en ik gok dat we, heel burgerlijk en saai, niet zo heel laat op bed liggen dit jaar. Maar dat geeft niet, dat is goed… Ik wens jullie een geweldige jaarwisseling en een fantastisch 2015. Bedankt voor al het moois in 2014!

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

7 thoughts on “Personal | Dit was mijn 2014!”

  1. Wat een heftig jaar voor je zeg, veel gebeurd! Veel mooie dingen :-D Blij dat je ondanks al die dingen en je drukke leven nog steeds tijd kunt maken voor je blog; die lees ik altijd met veel plezier! Fijne jaarwisseling en alvast de allerbeste wensen!
    NailTalk onlangs geplaatst…Bye bye 2014!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge