Nagellak

OPI | Fake lak Banggood.com

IMG_3823

Vorige maand deed ik een bestelling op Banggood.com, een Japanse webshop met goedkope goodies waaronder nagellak. Daar kwam ik lakjes tegen die verdacht veel op OPI leken. Nieuwsgierig geworden bestelde ik een lakje mee. Vorige week kwam de bestelling eindelijk binnen, en jawel, daar zat zomaar een ‘OPI’ lak bij! Dit kon natuurlijk niet echt zijn, maar ik testte hem natuurlijk wel even uit en bekeek de verschillen met een echte OPI lak. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

IMG_3825

Op het eerste gezicht lijkt dit een normale OPI lak in een prachtige lichtgroene blauwe kleur. Wanneer je beter gaat kijken, zie je dat er bepaalde dingen niet kloppen. De letters zijn bijvoorbeeld niet mooi scherp. Ik pakte een echt OPI lakje er bij om het eens beter te vergelijken.

IMG_3829

Zoals je ziet zijn er een paar verschillen. Ten eerste zijn de letters op de fake lak dikker en minder scherp dan de echte. De ‘E’ heeft ook duidelijk een ander vorm. De flesjes hebben wel hetzelfde formaat en dezelfde vorm.

IMG_3828

Onder de fake lak zit geen sticker. Geen sticker betekent geen naam. Ik kon ook niet een OPI lak vinden die in de buurt kwam van deze kleur. Verder staat op de echte lak een zogenaamd ‘serienummer’ rechtsonder de ‘E’.

IMG_3836

De doppen zijn nagenoeg hetzelfde. De dop van de echte lak lijkt iets meer structuur te hebben.

IMG_3831

IMG_3832

Dan de kogeltjes in de lak. In de echte lak zitten er altijd twee, in de fake lak kon ik er maar een ontdekken.

IMG_3840

Op het kwastje staat bij de lak altijd ‘OPI’ te lezen wanneer je het schoonmaakt. Dit is ook bij beide kwastjes het geval. Het lettertype is wel anders.

IMG_3843

De kwastjes zijn ook bijna hetzelfde. De echte lijkt iets langer en dunner.

Dan de swatches! Allereerst moet ik zeggen dat de geur uit het flesje behoorlijk onaangenaam was. Het leek alsof ik op de verfafdeling van de Gamma beland was, bah!

IMG_3844

De lak lijkt ook echt op verf. Het komt er in ieder geval dicht bij in de buurt. Zouden ze gewone verf gebruikt hebben om deze lak te maken? Zoals je ziet dekt de lak oneffen. De kleur vind ik wel erg mooi.

IMG_3847

Na een tweede laagje dekt de lak al beter. Op de foto lijkt de lak best mooi, maar wat een crime was het om deze lak aan te brengen. 10 minuten na het eerste laagje was de lak nog niet echt droog en bleef het een beetje een plakkerige substantie. De lak lakt niet prettig, is vrij dik, stinkt en droogt nagenoeg niet!

Leuk bedacht, slecht uitgevoerd. Ik houd het lekker bij de echte OPI en skip deze goedkope namaak in vervolg. Mocht je toch nieuwsgierig zijn geworden, de lak kocht ik hier voor €2,90. Overigens raad ik Banggood.com wel aan voor leuke goodies voor weinig geld! ;)

Zou jij voor namaak producten gaan als ze goedkoper te krijgen zijn, of houd je het liever bij het echte werk?

Doe jij al mee aan de Groupon Winactie? Je maakt kans op een waardebon t.w.v. €20,-!

15 thoughts on “OPI | Fake lak Banggood.com”

  1. Leuk kleurtje maar tjeezes! Straks is het dus nog echt verf dat ze hebben gebruikt, stel je voor! Wel erg jammer dan, ook al is het een fake. Ik zou het misschien ook geprobeerd hebben moest ik dit artikel niet gelezen hebben… Nu weet ik het zo niet, schrikt le af! Haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge