Films

Must Sees | Movie tips

must sees

De donkere dagen zijn er weer. Grijze luchten, regen, koud. Yup, herfst is daar! Een beter excuus om je binnen op de bank onder een dekentje te verstoppen, is er niet. En laat dat, naast bloggen, nou één van mijn favoriete bezigheden zijn. Vandaag deel ik een aantal films met jullie, die zeker het bekijken waard zijn deze herfst en winter. Zin in een film maar even geen idee wat je kijken moet? Ik geef je een aantal tips!

The Great Gatsby

In Amerika kreeg The Great Gatsby matige recensies, in Nederland daarentegen deed deze film het een stuk beter. Toen ik de trailer van deze film zag moet ik eerlijk bekennen dat hij mij niet zo trok. De sfeer en entourage van de film vond ik geweldig, maar het verhaal. Tja, waar gaat deze film nou eigenlijk over? De film vertelt het verhaal van Jay Gatsby, een rijke man in de jaren 20. Ooit smoorverliefd op een meisje Daisy, wie hij later uit het oog verliest. Vijf jaar later is zij getrouwd met een rijke zakenman. Met behulp van haar neef, toevallig de buurman van Gatsby, komt hij weer in contact met haar. De film lijkt aan elkaar te hangen met ‘toevalligheden’, maar later blijkt dat elke stap die Gatsby gezet heeft, zorgvuldig overdacht is om weer in contact te komen met Daisy.

De film op zich heeft een prachtige setting. Alles schreeuwt jaren 20. De feestjes, aankleding, make-up, auto’s… De film neemt je in een sneltreinvaart mee in het leven van Gatsby waarin elk detail nauwkeurig is aangebracht. De bijzondere manier van filmen en dingen in beeld brengen maken deze film af en toe wat ‘chaotisch’, maar juist daarom pas het zo goed. Niet iedereen zal deze film kunnen waarderen, maar bijzonder genoeg om het een kans te geven is het zeker.

Of Mice And Men

Of Mice And Men is een vrij oude film uit 1992 welke ik keek op Netflix. De film gaat over George en Lennie. Lennie is ‘niet helemaal goed’ en in zijn hoofd nog een klein kind. Hij overziet zijn daden niet en kent zijn eigen krachten niet. Dit brengt hem regelmatig in problemen. George wijkt niet van Lennies zijde en is als het ware zijn ‘beschermheer’. Het koppel reist samen rond, op zoek naar werk. De onhandigheid van Lennie heeft er voor gezorgd dat ze hebben moeten vluchten van hun vorige werkplek. Uiteindelijk komen ze terecht op een boerderij waar ze aan het werk kunnen. George vertelt Lennie regelmatig verhalen over het huis wat ze in de toekomst samen zullen kopen en waar Lennie voor de konijnen mag zorgen. Lennie is namelijk dol op dieren. Dit houdt hem rustig. Toch gebeuren er een aantal dingen waardoor de film een spannende en ingrijpende wending krijgt.

De film is simpel, er gebeurt weinig en een echte climax is er niet. Toch vind ik de film en vooral het verhaal en de gedachte er achter erg mooi. De liefde tussen de twee mannen, de genegenheid waarmee George Lennie beschermt en hem soms met de harde hand moet beschermen tegen zichzelf is erg mooi en ontroerend in beeld gebracht. De film zit vol humor, ‘aaahw’-momentjes en spanning. Van alles wat. Niet kijken voor je naar bed gaat, zorg dat je nog iets vrolijks kijkt na het kijken van deze film. Een tip…. ;)

Pitch Perfect

Een heerlijke feel-good movie, that’s Pitch Perfect! Beca sluit zich op de universiteit aan bij de Barden Bella’s, een muziekgroep die mee doet aan wedstrijden a-capella zingen. De meiden van deze groep zingen suikerzoet. Mooi, maar wel een beetje saai en niet helemaal van deze eeuw. Beca probeert de muziekgroep wat nieuwe dingen en technieken te leren, maar dit wordt haar door de leider van de groep niet in dank afgenomen. De Barden Bella’s gaan af op de wedstrijd, maar krijgen uiteindelijk een tweede kans.

Pitch Perfect heeft het allemaal, heerlijke ‘grove’ humor, suikerzoete stemmetjes, mooie mannen (voor wie daar in geïnteresseerd is ;)) en ook nog een prima verhaallijn. Persoonlijk kan ik deze film blijven kijken, hij is zo heerlijk! Als je van Glee, comedie, muziek een tikkeltje drama en wat zwarte humor houdt, is deze film helemaal wat voor jou. Anna Kendrick (Beca) staat trouwens momenteel in de Top 40 met Cups, het liedje wat bekend werd na deze film.

The Holiday

Nog zo’n heerlijke feel-good movie is The Holiday. De film kwam in 2006 rond de Kerstdagen uit en dat is ook de sfeer die je proeft in deze film. Een heerlijke film om te kijken rond de feestdagen. Iris en Amanda komen elkaar tegen op een huizenruil site en besluiten te ruilen tijdens de Kerstdagen. Iris gaat naar Amanda’s villa in LA, Amanda gaat naar Iris’ schattige cottage in Londen. Beiden komen ze als het ware in elkaars leven en ontmoeten ze de personen die het belangrijkste zijn in het leven van de ander.

De film is grappig, ontroerend, dramatisch maar bovenal gewoon een heerlijke feel-good movie in de winter. Kate Winslet en Cameron Diaz zijn perfect in hun rollen al Iris en Amanda, wie elkaars absolute tegenpolen zijn.

Les Miserables

Les Miserables is één van mijn favoriete films. De film heb ik zeker inmiddels al tien keer bekeken en hij blijft echt prachtig. Vertellen waarover hij gaat is lastig in een paar woorden omdat er verschillende verhaallijnen door elkaar lopen en elkaar uiteindelijk treffen. De verfilming van de gelijknamige musical vindt plaats in Frankrijk tijdens de Franse revolutie. Je volgt het verhaal van Jean Valjean wie na 19 jaar dwangarbeid vrij komt. Hij komt nergens aan de bak door zijn verleden als dwangarbeider en gaat uiteindelijk verder onder een andere naam. Toch blijft zijn verleden hem achtervolgen en wordt hij op de hielen gezeten door Javert, de voormalig gevangenisbewaarder van Jean Valjean. Je volgt Jean Valjean zijn leven door de jaren heen en de film neemt je mee door de Franse revolutie door de ogen van verschillende personages.

Als musicalliefhebber houd ik onwijs van deze film. De hele film wordt gezongen, hier moet je natuurlijk wel van houden. Les Miserables is tragisch, dramatisch maar super mooi. Tissues zijn nodig!

handtekening

Natuurlijk ben ik altijd op zoek naar (nieuwe) films. Dus, welke filmtip heb jij voor mij?

10 thoughts on “Must Sees | Movie tips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge