Beauty Lifestyle

Mijn tips om thuis weer even op te laden

Druk, druk, druk! Wij vrouwen rennen van hot naar her, zijn bezig carrière te maken, te studeren, te zorgen voor kinderen en.. oh ja, misschien heb je ook een partner wie nog wel eens wat aandacht van je wil. Met al deze drukte vergeten we regelmatig onszelf. Ook ik neem maar zelden echt een moment voor mijzelf. Soms moet ik bewust even afremmen en tijd nemen voor kleine dingen en even heerlijk niksen. Vandaag geef ik je mijn tips om thuis heerlijk even te relaxen en je snel weer fit te voelen.

Zelf ga ik niet zo vaak naar de spa. Ik heb er niet echt de rust voor, hier op het eiland is er, behalve een relatief kleine spa, niet echt de mogelijkheid voor en stiekem vind ik het toch ook altijd een beetje awkward. Dat betekent overigens niet dat ik het niet heerlijk vind om af en toe te ontspannen in een sauna of wellness. We doen het gewoonweg te weinig. Thuis probeer ik daarom regelmatig kleine momentjes voor mezelf of voor ons samen te creëren.

Zorg voor een ontspannen en relaxte sfeer

Waar je jouw moment van rust ook pakt, zorg er voor dat de sfeer ontspannen is en dat je niet gestoord wordt. Zet je telefoon op vliegtuigstand en leg deze weg. Ooit wel eens iemand met een telefoon in de spa gezien? Creëer daarnaast een prettige ambiance met kaarsjes, essentiële olie en fijn licht. Zelf kan ik enorm genieten van kaarsjes, geurkaarsen en schemerlicht. Het moet allemaal vooral niet te fel zijn. Zoek een moment voor jezelf in de badkamer, ga languit op de bank in de woonkamer of kruip tussen de frisse lakens in de slaapkamer.

Lees een boek

Mijn ultieme ontspanning! Gooi je studieboeken of dossiers aan de kant en duik in een spannend, romantisch of grappig boek. Ik kan enorm genieten van een goed boek en zie de tijd om een boek te lezen als enorme luxe op het moment. Ik geniet er dan ook extra van. Ben je niet zo’n lezer of ben je te moe om te lezen? Pak dan een luisterboek. Verassend genoeg vind zelfs ik als boekenwurm dat enorm ontspannend.

Kopje thee erbij

Een goede kop thee is wat mij betreft onlosmakelijk verbonden met me-time. Thee wordt niet voor niets heel veel geschonken in vele spa’s. Het is belangrijk om je vochtbalans op peil te houden maar ook heeft thee vaak een ontspannende uitwerking. Het drinken van een kopje thee is al eeuwen een beproefd middel dat kan helpen bij stress en spanning. Maar gewone thee bevat cafeïne, kies daarom voor een groene kruidenthee zonder cafeïne. Behalve overdag bij spannende situaties om stress te verminderen, kan een kopje voor je naar bed gaat ook helpen om beter en rustiger te slapen.

Creëer je eigen spa wellness at home

Kijk, niets kan een echte spa overtreffen natuurlijk, maar er zijn middelen om het thuis proberen te evenaren. Laat het bad lekker vollopen, strooi hier heerlijk badzout, badolie of een bruisbal in en genieten maar. Nogmaals, telefoon aan de kant! Neem dat spannende boek mee, zet een muziekje aan of sluit je ogen en geniet van de rust. Breng een lekker maskertje aan, scrub je lichaam en gezicht en smeer jezelf naderhand in met een lekkere bodylotion of -butter. Geen bad in huis? Een lekkere lange douche kan ook wonderen verrichten!

Doe-het-zelf manicure

Naast je lichaam, verdienen je handen ook wel eens een lekker oppeppertje. En dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Verwijder eerst oude restjes nagellak. Scrub je handen met een scrub of gewoon wat olijfolie en wat suiker. Week ze minimaal 5 minuten in lauwwarm water en verzorg daarna je handen en nagels. Duw je nagelriemen naar achter en masseer daarna nagels en nagelriemen om de circulatie te verbeteren. Dit zal het bloed naar je handen en nagels beter laten stromen en de celvernieuwing stimuleren. Hierna wikkel je je handen in een warme handdoek en zorg je dat je handen en nagels goed droog zijn voor je je nagels voorziet van een nieuw kleurtje. Mocht je je handen nog willen invetten met een lekkere vette crème, zorg dan dat je nagels goed droog zijn wanneer je ze gelakt hebt!

Denk om je voeding en beweging

Als ik iets geleerd heb is dat voeding en beweging écht verschil kan maken wat betreft je fit voelen. Eet genoeg groente, fruit en vezels en zorg voor genoeg beweging. Ga lekker wandelen of sporten. Neem een frisse neus na het eten en ga een blokje om. Wanneer je niet komt aan je dagelijkse portie vitamines, eiwitten of andere voedingsmiddelen, kun je dit altijd aanvullen met producten van bijvoorbeeld Bodystore.nl. Aanvullen heeft niet de voorkeur, maar kan wel een oplossing bieden wanneer je niet toe komt aan het innemen van bepaalde producten.

Rust nemen en even niets doen… Vooral dat laatste is iets wat we tegenwoordig maar slecht kunnen. We zijn rusteloos en hebben altijd maar het gevoel iets te moeten doen en vooral niets te moeten missen. Soms is het goed om even niks te doen. In bad, op bed of op de bank. Gewoon genieten van de stilte om je heen. Eens zien hoe lang je dat vol houdt!

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge