Films

Mijn laatst gekeken films.

PicMonkey Collage

De afgelopen 2,5 week was ik lekker vrij en buiten het invallen op school en andere dingen van mijn vakantie bucketlist, heb ik lekker veel films gekeken. Vooral in de weekenden, samen met Pris lui op de bank. Heerlijk. Omdat ik het altijd erg leuk vind om te lezen welke films anderen hebben gezien en omdat ik er altijd veel (nieuwe) films ontdek, zet ik ook eens in de zo veel tijd mijn laatst gekeken films online. Vandaag mijn zes laatst gekeken films! 

Gone Girl

Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De avond vóór hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon) voor advies. De volgende ochtend keert hij terug naar huis en blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick.

Rosamund Pike is onwijs goed en speelt haar rol super geloofwaardig. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van Ben Affleck, maar ook hij doet het prima in deze film. De film is spannend, op een gegeven moment een tikkeltje voorspelbaar en het tweede deel misschien ietwat langdradig. Ik ben persoonlijk niet zo’n kritische filmkijker en vond deze film en het verhaal vermakelijk. Met een bijzonder wending.

The Maze Runner

Thomas ontwaakt op een dag in een lift, zonder enige kennis hoe hij daar terecht is gekomen. Hij kan zich niet meer herinneren wie hij was. Eenmaal buiten komt hij erachter dat hij in een afgesloten wereld terecht is gekomen met 60 andere jongens van zijn leeftijd, die proberen te ontsnappen uit een steeds veranderend labyrint.

Wanneer je The Hungergames en Divergent leuk vond, dan is The Maze Runner ook zeker wat voor jou. De film kreeg aardig wat publiciteit, maar haalde zeker de populariteit van The Hungergames niet. Ik vind de film dan ook zeker niet zo goed, maar het concept is tof bedacht. De film is spannend en – net als bij The Hungergames en Divergent – gaat alles om één groot experiment. Spannende film, ik ben ook zeker benieuwd naar deel twee, maar steengoed is ‘ie niet.

Before I Go To Sleep

Christine wordt ’s ochtends wakker in een vreemd bed, in een vreemd huis, naast een man die ze niet kent. Ze herinnert zich niets van wat er die nacht is gebeurd en besluit snel haar kleren aan te trekken en naar huis te gaan. Maar dan ziet ze zichzelf in de spiegel. Christine herkent zichzelf niet: ze is veel ouder dan ze dacht. De man vertelt haar dat ze al tweeëntwintig jaar getrouwd zijn.

Nadat ik het boek ‘Voor Ik Ga Slapen’ had gelezen en er achter kwam dat er recent een boekverfilming was gemaakt, was ik zeer benieuwd. Het boek leent zich perfect voor een spannende en goede thriller. Net als veel boekverfilmingen, wijkt het deels van het verhaal af, wat ik op sommige vlakken erg jammer vind. Nicole Kidman is perfect in haar rol als Christine, en de film blijft tot op de laatste paar minuten mysterieus. Net als het boek. De film is oké, het boek is velen malen beter. Een mooie film, maar niet als je dezelfde spanning en diepgang verwacht als in het boek.

The Giver

De film vertelt het verhaal van een ogenschijnlijk perfecte wereld waarin iedereen blij is. Jonas uitgekozen als de “ontvanger van herinneringen” voor de gemeenschap. Samen met een oude man, genaamd de Giver, gaat hij in training. Jonas leert over pijn, verdriet, oorlog en alle ongelukkige waarheden in de “echte” wereld. Hij beseft al snel dat zijn gemeenschap niet echt is. Geconfronteerd met deze realiteit staat hij voor moeilijke keuzes over zijn eigen leven en zijn toekomst.

In dezelfde categorie al The Hungergames, Divergent en The Maze Runner. Een mysterieuze film over de toekomst na een ramp of oorlog. De herinneringen van alle mensen zijn gewist en iedereen is opnieuw begonnen. Kinderen krijgen ouders toegewezen, een baan en eigenlijk is alles geregeld. Tot Jonas roet in het eten gooit doordat hij herinneringen krijgt aan het verleden. Een interessante film, spannend en redelijk uniek buiten de standaard verhaallijnen om. Het einde vond ik aardig langdradig waarna het eigenlijk ineens wordt afgekapt, maar het is zeker geen onaardige film. Ik hoop op een vervolg.

Pre Destination

Middels verschillende tijdreizen probeert een agent van een geheime overheidsorganisatie zijn carrière bij de rechtshandhaving voor eeuwig te garanderen. Bij zijn laatste opdracht moet de agent die ene crimineel, die hem gedurende zijn hele carrière te snel af is, zien te vinden.

Tja, eigenlijk weet ik nog steeds niet wat ik van deze film moet denken. Het is er zeker eentje waar je je aandacht bij moet houden. De film gaat werkelijk alle kanten op en wordt hoe langer hoe bizarder. Bijzonder bizar, wel te verstaan. Een mysterieuze science-fiction film over tijdreizen en de tijdreiziger die er een zooitje van maakt, maar blijkbaar met een belangrijk doel voor ogen. De film liet me in ieder geval niet los, ik heb van het begin tot het eind op het puntje van mijn stoel (oké, ik lag op de bank) gezeten. En nog steeds laat hij me niet helemaal los. Een aanrader.

The Hunger Games: Mockingjay pt. 1

Tegen alle verwachtingen in heeft Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) de Hongerspelen twee keer overleefd. Maar ondanks dat ze de bloederige arena levend heeft verlaten, is ze nog steeds niet veilig. Haar geliefde Peeta Mellark (Josh Hutcherson) is gevangen genomen door Het Capitool dat uit is op wraak en president Snow maakt duidelijk dat niemand veilig is. Katniss groeit uit tot het gezicht van de revolutie, een opstand van de districten die zich verzet tegen de regering die hen regeert en verhongert. Bij de massa wordt ze bekend als hun ‘spotgaai’.

Deze film kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Ik ben een ware fan van deze films en kon dan ook niet wachten op dit deel. Het derde deel vond ik in de boeken reeks het minst boeiend, maar toch was ik nieuwsgierig naar de ontknoping. Zo ook met de film. Hij is zeker goed, ik blijf fan van Jennifer Lawrence, maar hij kan niet op tegen deel 1. De film houdt zich, wederom, aardig goed aan het verhaallijn zoals beschreven in het boek. De eerste helft van het boek kabbelt rustig door, maar echt vaart komt er niet in. Dit is in de film ook zo, ik hoop op een iets spectaculairder deel 2. Net als de tweede helft van het boek.

Dat zijn mijn zes laatst gekeken films. Over het algemeen vond ik ze prima, maar nogmaals, ik ben geen kritische filmkijker. Ik ga me alvast orienteren op de films die ik de komende twee weken nog wil zien. Heb je tips, ik hoor ze graag!

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

11 thoughts on “Mijn laatst gekeken films.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge