Bloggen

Manieren om je blog te promoten en meer bezoekers te trekken

Toen ik een aantal jaar geleden begon met bloggen was het al flink opkomend, maar was het bloggen verder onder “niet-bloggende” mensen nog een relatief onbekend begrip. Tegenwoordig is bloggen een stuk bekender en blijft het onwijs populair. Als blogger blijft het moeilijk om echt “groot” te worden en moet je echt je best doen om gezien te worden. Want zeg nou zelf, bloggen doe je voor jezelf maar op een gegeven moment is het natuurlijk wel fijn als er ook nog mensen zijn die je blogjes lezen. Hoe je je blog kunt promoten, lees je vandaag!

Bezoek andere blogs, laat reacties achter

Hoewel de interactie met bloggers tegenwoordig veel meer op social media afspeelt, kun je op een blog natuurlijk altijd een reactie achterlaten. Met het achterlaten van een reactie op een andere blog, vergroot je de kans dat deze blogger ofwel de bezoekers van ede blog doorklikken naar jouw blog. Hier moet ik wel een enorme grote kanttekening bij maken. Reacties achterlaten heeft alleen zin – en is alleen leuk voor de blogger – wanneer je hier ook echt iets in meldt. Een reactie als “leuke post” vind ik echt not-done. Laat dus alleen een reactie achter als je echt iets zinnigs te melden hebt. Anders werkt het averechts.

Visitekaartjes of folders laten maken 

Visitekaartjes zijn erg handig, ook wanneer je blog al wat groter is. Je kunt deze tijdens pers events uitwisselen, bij pakketjes doen of misschien heb je wel leuke connecties die graag een stapeltje van jouw visitekaartjes of folders in hun winkel, salon of iets dergelijks willen leggen. Toen ik naast mijn blog ook nog veel deed met nagelstyling, heb ik flyers laten drukken en daar naast informatie over mijn blog ook de mogelijkheden wat betreft nagelstyling in gezet. Contactmogelijkheden moeten hier uiteraard sowieso op staan.

Deel je blogs op social media

Social media is hotter dan ooit. Het is in mijn geval naast de zoekmachines hetgeen wat de meeste bezoekers naar mijn blog brengt. Bijna iedereen zit op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest. Zorg ervoor dat je je blogs automatisch deelt op je social media kanalen. In WordPress zit dit standaard in de publiceer opties en anders kun je hier een plugin voor installeren.

Sluit je aan bij Bloggers Facebookgroepen

Er zijn op Facebook talloze groepen waar je legaal je blog mag “spammen”. Ik doe dit momenteel echt veel te weinig, maar merk zelf dat ik dagelijks toch meerdere malen doorklik naar blogs die in deze groep geplaatst zijn. Het is een leuke manier om jouw blog onder de aandacht te brengen bij andere bloggers wat heel waardevol kan zijn. Bloggers lezen immers over het algemeen ook genoeg blogs. Een aantal leuke, actieve, groepen zijn: Spam je blogBloggers NederlandBloggermagazine en The bloggerlist by Bloggermedia.

Sluit je aan bij Bloggers Facebookgroepen II

Naast de zogenaamde “spam je blog” groepen, zijn er ook leuke support groepen. Hier zijn de meningen over verdeeld in blogland, maar door deze groepen heb ik een aantal hele leuke bloggers en blogs leren kennen. Er zijn per dag verschillende draadjes waar je je blog mag plaatsen. De bedoeling is dat je dan ook de rest van de bloggers in dat draadje een bezoekje brengt en een reactie achterlaat. Sommige vinden dat het geen “oprechte” bezoekers brengt, waar ik in kan komen, maar zelf vind ik het een leuke en gezellige manier van nieuwe blogs ontdekken en nieuwe bezoekers trekken.

Ga gastbloggen

Is je blog nog klein en wil je graag meer naamsbekendheid creëren? Ga op zoek naar een blog waar je mag gastloggen. Regelmatig zijn er bloggers op zoek naar gastbloggers die ééns per week, twee weken of bijvoorbeeld per maand een leuke blog willen schrijven voor hun blog. Vaak mag je hier je eigen blog ook in vermelden en zodra jij content schrijft die bezoekers trekt, zullen ze snel doorklikken naar jouw blog.

Zorg ervoor dat je makkelijk vindbaar en te volgen bent

Google en SEO is een hot topic. Hier heb ik overigens nog veel in te leren, maar ik merk dat dit steeds beter gaat. Verdiep je in SEO en het beter vindbaar worden in zoekmachines. Het overgrote deel van mijn bezoekers komt binnen doordat ze iets zochten in Google. Daarnaast is het belangrijk om makkelijk te volgen bent. Zorg er voor dat je op je blog verschillende manieren hebt waar je bezoekers jouw kunnen volgen. Zorg voor een Facebook-, Instagram-, Twitter- en/of Pinterest knop. Zodra mensen je blog interessant vinden en meer willen lezen of je willen blijven volgen, is de kans groot dat ze je gaan volgen op social media.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 thought on “Manieren om je blog te promoten en meer bezoekers te trekken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge