Beauty

Love Beauty and Planet | Sheet Mask & Deodorant

Sinds ongeveer een jaartje is Nederland een tof beautymerk rijker: Love Beauty and Planet. Ik was dit merk al een aantal keer tegen gekomen bij de Albert Heijn, want opvallend doen de verpakkingen zeker! Een tijdje terug kreeg ik twee producten van Love Beauty and Planet opgestuurd om uit te proberen! Altijd leuk, nieuwe merken testen! Vandaag laat ik je kennis maken met een Sheet Mask en een deodorant!

Over Love Beauty and Planet:

Love Beauty and Planet is begonnen met één doel… Jou mooier maken en onze aarde een beetje liefde geven. Ze willen met elke douche een klein verschil maken voor de planeet, en zorgen voor minder afval. De aanpak is holistisch: ze kijken naar de volledige levenscyclus van elk product en naar wat er daarna gebeurt. Ze hebben heel goed nagedacht over onze ingrediënten, verpakkingen en sociale partnerschappen: #smallactsoflove. Waar het merk begon met voornamelijk doucheproducten is het assortiment inmiddels uitgebreid met face care, tandpasta, handgel en deodorant. En over alle producten is zowel inhoudelijk als de verpakking goed nagedacht:

Deodorant – Coconut Water

Een natuurlijke planet-friendly deodorant maakt je dagelijkse verzorgingsritueel pas helemaal compleet. Onze nieuwe roll-on deodorantformules zijn gemaakt op basis van meer dan 90% natuurlijke ingrediënten en mineralen om je oksels de hele dag te beschermen tegen nare luchtjes. De vier heerlijke geurvarianten, zoals Pampering met rozengeur en Refreshing met kokos, hebben een langdurige effectieve werking tot wel 24 uur. De Love Beauty and Planet natuurlijke deodorantformules zijn vrij van aluminiumzouten, alcohol en parabenen en de flesjes zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en zijn volledig recyclebaar. Ook zijn alle producten PETA certified cruelty-free!

Allereerst; wat ruikt deze deodorant lekkkerrrr! De heerlijke geur van kokos komt je tegemoet wanneer je de dop er af draait. Goddelijk! Deze deodorant is vloeibaar en werkt als een roller. Zelf gebruik ik eigenlijk nooit meer een roller omdat ik een stick vaak fijner vind. Daarnaast werkt niet elke deodorant bij mij, dus ben ik vrij kritisch. Het feit dat de deo vrij is van aluminiumzouten en alcohol vind ik zelf heel prettig, aangezien ik niet alle deodorant kan verdragen. Wanneer je de deo aanbrengt, zul je ‘m even goed moeten laten drogen voor je een shirt of trui aantrekt. Dit gaat redelijk snel. De geur blijft de hele dag subtiel hangen wat ik zelf geen probleem vind. Integendeel, met deze geur vind ik dat heerlijk! De deodorant werkt bij mij op dagen dat ik me niet al te veel inspan. Na een drukke werkdag merk ik dat ik toch licht naar zweet ruik. Niet heel erg, maar zelf vind ik dat toch altijd een dingetje. Deze deo gebruik ik voornamelijk in vakanties en weekenden, wanneer ik niet voor de klas sta. En dan werkt hij gewoon heel erg goed! Absoluut een goede deodorant dus!

Sheet Mask – Rapid Rest (Tea Tree Oil & Vetiver)

Tea Tree Oil & Vetiver is zuiverend en verkwikkend voor een schone, frisse huid. Rapid Reset sheet mask, gemaakt van biologisch afbreekbare eucalyptus cellulose, voor een snelle ‘clean up’ van een doffe, onrustige of onzuivere huid. Dit masker is doordrenkt met Australische tea tree olie, die bekend staat om zijn ontgiftende eigenschappen, en vetiver van Haïti, voor een aardachtige verfijnde geur. Theeboomen, die eigenlijk meer op hoge struiken dan op bomen lijken, komen van nature voor in Oost-Australië en staan bekend om zuiverende eigenschappen. Afkomstig uit de natte laaglanden van Australië wordt de tea tree olie die in onze producten wordt gebruikt geoogst en geperst voor zijn fijne kwaliteit, zodat deze voldoet aan onze hoge normen. Uiteraard zijn ook de producten van de Love Beauty and Planet face care lijn 100% vegan, en vol met natuurlijke ingrediënten en extracten van verantwoorde herkomst. De formules zijn mild en helpen de huid fris te houden.

Sheet masks zijn heerlijk en ideal voor luilakken zoals ik. Een maskertje aanbrengen doe ik niet zo snel en een sheet mask is dan sneller gepakt én verwijderd. Dit masker is vrij nat wanneer ik het uit de verpakking haal. Rechtop zitten gaat met dit masker dus niet aangezien hij dan bijna van je gezicht “druipt” en echt naar beneden zakt. (Half) liggen is dus handiger. Het masker is heerlijk fris en geeft je huid echt een opkikker. Afhankelijk van wat je zelf fijn vindt, laat je het masker 10 tot 20 minuten intrekken. Uiteraard ging ik voor de 20 minuten. Naderhand is mijn gezicht heerlijk opgefrist en voelt het niet droog of trekkerig aan. Een wondermasker is het niet, maar wel een welkome verfrisser die iedereen zo nu en dan nodig heeft.

Producten van Love Beauty and Planet zijn verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Etos en Bol.com. Voor de deodorant betaal je €5,99 en het sheet mask kost rond de €5,-.

 

1 thought on “Love Beauty and Planet | Sheet Mask & Deodorant”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge