Films

Laatst gekeken films #3

banner De afgelopen weken heb ik weer een flink aantal films gekeken! Uiteraard met een goed excuus, want je moet toch wat wanneer je zo veel op de bank/in bed ligt. ;) Vandaag zet ik een aantal van die gekeken films voor jullie op een rijtje! En bereid je voor, ik vond ze niet allemaal even goed…

 The Boy Next Door

Een pas gescheiden vrouw (Jennifer Lopez) begint een affaire met haar buurman. Het probleem is echter dat de buurman een tiener is die toevallig ook de vriend is van haar zoon. Wanneer ze probeert een einde te maken aan de verboden relatie ontstaan de problemen.

In principe een vermakelijke film, wanneer je niet te kritisch bent. Een beetje standaard,  cliché en behoorlijk voorspelbaar. Kabbelt rustig voort, heeft één scene die beter op zijn plaats was geweest in Fifty Shades of Grey en het einde is behoorlijk  ‘over de top’. Maar een prima film wanneer je iets zoekt wat niet te moeilijk is, maar verwacht geen sterk verhaal of onverwachte wendingen.

Big Hero 6

Big Hero 6 draait om Hiro Hamada, een wonderkind en robotica-expert. Hij raakt betrokken bij een crimineel plan dat de hectische, hightech stad San Fransokyo dreigt te vernietigen. Met de hulp van zijn beste vriend – de robot Baymax – sluit Hiro zich aan bij een team van onervaren misdaadbestrijders om de stad te redden. Gebaseerd op de gelijknamige Marvel comics.

O wat houd ik toch van animatiefilms. Ook Big Hero 6 is geweldig. Niet suikerzoet als Frozen of Tangled, maar een stoere spannende ‘superhelden’ film met heel veel humor en uiteraard een serieuze boodschap.

In to the woods

Into the Woods is een combinatie van de bekende sprookjes van Assepoester, Raponsje, Sjaak en de Bonenstaak en het verhaal van de Bakker en zijn vrouw die wanhopig naar een kind verlangen. Helaas zijn de Bakker en zijn vrouw door een heks vervloekt zodat ze geen kinderen kunnen krijgen. Ze moeten verschillende proeven doorstaan om de vloek op te heffen. Zo moeten ze de heks een koe bezorgen die zo wit als melk is, een kap die zo rood als bloed is, haar dat zo geel als maïs is en een muiltje dat zo zuiver als goud is.

Begint veelbelovend! Ik houd van sprookjes en musicals en beiden worden leuk gecombineerd in deze film. Het verhaal is leuk, verrassend op sommige fronten doordat er een hoop verdraaid wordt, maar daardoor af en toe ook een beetje rommelig. Het gaat alle kanten op, na 1,5 uur denk je dat de film afgelopen is en dan volgt er nog een half uur. Dat laatste had van mij niet gehoeven, maar verder is de film prima te doen!

Fifty shades of Grey

Anastasia is net afgestudeerd aan de universiteit, samen met haar beste vriendin Kate. Terwijl Kate aan de slag gaat bij een lokale krant, komt Anastasia moeilijk aan de bak met haar universitaire graad en besluit ze een baan aan te nemen in een bouwmarkt. Op een dag vraagt een zieke Kate haar om een interview over te nemen met ene Christian Grey. Een succesvolle entrepreneur en miljardair. Het blijkt het begin te zijn van een bijzondere relatie.

Nadat ik alle drie de boeken uitgelezen heb en er best eerlijk voor durf uit te komen dat ik ze heus wel leuk vond, moest ik de film natuurlijk ook zien. En jeetje, wat een tegenvaller is dat dan. Uiteraard snap ik dat het een erotische film moet zijn, gezien het boek, maar de film besteed weinig tot geen aandacht aan de karakters, wat in de boeken wel gebeurd. Daarom is het wat mij betreft een sappige erotische film met een slap verhaal. Neuh, dit was het niet voor mij (sorry).

Unbroken

Het waargebeurde verhaal over Louis Zamperini, een hardloper tijdens de Spelen van 1936, wiens vliegtuig neerstort op zee tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zamperini en twee bemanningsleden dreven 47 dagen en 2000 mijl op zee, totdat ze gevangen werden genomen door de Japanse marine.

Nadat we veel goede verhalen over deze film hadden gehoord, waren we erg benieuwd. Sommige stukken in de film vond ik erg goed, maar de eenheid zat er niet echt in. De flashbacks voegden niet altijd wat toe aan het verhaal en eigenlijk vond ik de film veel te lang duren. Het was meer een gedramatiseerde documentaire dan een spannende oorlogsfilm. Hoewel er mensen zijn die de film ‘echt heel erg goed’ vinden en ik zelf zeker geen kritische filmkijker ben, vond ik dit echt een tegenvaller.

The Theory of everything

De film vertelt het verhaal over de beroemde natuurkundige Stephen Hawking. Het verhaal centreert zich om Hawkings vroege jaren op de Universiteit van Cambridge waar hij verliefd wordt op de arts-studente Jane, waar hij later mee trouwt. Net na het huwelijk wordt bij Hawking ALS, een ongeneeslijke spierziekte, gediagnosticeerd.

Sommige films mogen langdradig en ‘saai’ zijn, helemaal wanneer dat in het verhaal past. Deze film vond ik echt heel erg mooi, Pris lag na een half uur al te slapen. Spannend is de film niet, je volgt het leven van Stephen op de voet wat af en toe wat langdradig is. En toch vond ik het verhaal, de sfeer en de karakters prachtig. Een mooie drama…

Camp X-Ray

Een jonge soldaat genaamd Cole (Kristen Stewart) ontsnapt aan haar verstikkende stadje door toe te treden tot het leger, waarbij ze wordt uitgezonden naar Guantánamo Bay. Tijdens haar missie ontstaat er een vreemde vriendschap tussen haar en een man die voor 8 jaar gevangen zit op Gitmo.

Lastig… Toen de film afgelopen was dacht ik ‘he?! ik dacht dat hij nog beginnen moest’. Je wacht op een climax die niet komt. Ik vind Kristen Stewart wel erg goed en het verhaal is er één die naar mijn idee nog niet eerder vertelt is. De gruwelijkheden op Guantanamo Bay en de motieven daar achter hadden naar mijn idee wat meer uitgediept mogen worden, dan was de film sterker geweest. Nu kabbelde het wat voort en blijven veel vragen onbeantwoord. Jammer…

Heb jij nog leuke aanraders?

handtekening

5 thoughts on “Laatst gekeken films #3”

  1. The Theory of Everything keken wij pas ook, wat een aangrijpende film! Hij is inderdaad wat lang, maar dat kon bij deze film inderdaad op zich wel.
    Into the Woods was ik erg benieuw naar, uiteindelijk hebben we m halverwege afgezet omdat we m niet leuk vonden.
    Th boy next door, wat een slechte film! Heel voorspelbaar en niet spannend. Totaal niet wat er van gedacht/verwacht hadden.
    Roxanne onlangs geplaatst…Picture my life #1: 21 mei 2015 Libelle ZomerweekMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge