Lifestyle

Een huis vol kinderen én dieren!

Het is altijd een drukte van jewelste bij ons thuis. We hebben een groot gezin met drie pubers en een peuterpuber, maar daarnaast heeft vooral mijn vrouw ook een enorme voorliefde voor beesten. In ons huis wonen we dus eigenlijk met zijn negenen. Zes personen, twee honden en een kat. Tot voor kort woonden in onze achtertuin ook nog twee Franse Hangoren, maar daar hebben we helaas afscheid van moeten nemen. Vandaag een gezellig blogje over ons volle huis met kinderen en dieren!

Meet Victor, Oscar en Bas! 

Sinds vijf jaar hebben we een kater, genaamd Bas. Bas is een kwart Noorse boskat, wat je ziet aan zijn prachtige vacht. Het is echte de koning in huis en is de baas over iedereen, inclusief de honden. Het is een hele lieve kat, knuffelig wanneer hij dat wil en verder gaat hij lekker zijn gang. Ik was nooit een kattenmens – en dat is nog zacht uitgedrukt – maar sinds Bas ben ik om. Katten kunnen echt heel leuk zijn!

Verder hebben we twee Boomertjes die heel verschillend zijn. Victor is net 10 jaar en Oscar wordt deze winter 10. Victor is de brompot van de familie. Een fel beestje wat blaft als de deurbel gaat en erg waaks is. Hij wil graag de baas zijn en was (en is) vrij dominant. Toen we Oscar erbij kregen werd dit minder, maar het is een beestje met flink wat temperament. Zo was hij niet bij de wieg van Jippe weg te slaan toen Jippe net geboren was. Oscar is de sul van onze beestenfamilie. Een liever lui dan moe beest, heel lief maar ook onbenullig. Waar Victor temperamentvol is, maar wel heel goed luistert, is Oscar lief en impulsief. Hij luister goed, maar los met Oscar wandelen is niet altijd een goed idee.

De zorg en kosten voor een hond

Een hond brengt de nodige zorgen en dus ook kosten met zich mee. Denk aan de inentingen, het eventuele castreren, trimmen, chippen en ga zo maar door. Een hond is niet goedkoop! Daarnaast is goed voer ook belangrijk voor een hond. Zo zijn wij regelmatig de ‘mist’ in gegaan met het voer en waren echt zoekende naar goed voer waarop ze goed reageerden. Platinum hondenvoer is bijvoorbeeld een goed voorbeeld van geschikt voer waar honden over het algemeen goed op reageren en wat goed is voor hun gezondheid. Verder wil je natuurlijk de juiste accessoires voor je hond en moet je de aanschaf van een degelijke hondenmand, een riem en halsband en eventuele speeltjes ook aanschaffen.

Een huishouden vol beesten

Een huishouden vol dieren en kinderen is soms best een uitdaging. De beestjes moeten uit, verzorgd en opgevoed worden en maken het soms – net als kinderen – lijken alsof je huis schoonhouden onbegonnen werk is. Onze honden mogen bijvoorbeeld niet op onze banken, maar dit mochten ze eerst wel. Het is heel lastig om dit af te leren. Ze gaan eigenlijk niet meer op de bank, tenzij we niet thuis zijn of in bed liggen. Sinds we nieuwe banken hebben, leggen we wat op de bank, zodat onze meubels schoon blijven als ze er wel op gaan liggen.

Kinderen en honden zijn over het algemeen een goede combi. Ze zijn dol op de beesten en kunnen ze niet meer missen. Daarnaast hebben zij om de beurt één keer per dag de taak om ze uit te laten, als klusje zeg maar. De oudste drie kinderen waren er al toen de hondjes bij ons in huis kwamen, maar Jippe kwam natuurlijk pas later. Het is verstandig om de honden enigszins voor te bereiden op de komst van de kleine, in hoeverre dat kan natuurlijk. Zo hebben we op tijd de box en wieg in de kamer gezet, zodat niet alles nieuw was zodra Jippe geboren werd. Vooral Victor is een jaloers beestje, dus we vonden het best een beetje spannend. Maar eigenlijk ging het meteen heel goed. We gaven uiteraard de honden aandacht, ook toen Jippe geboren was en lieten ze snuffelen aan het speelgoed en Jippe. Natuurlijk allemaal op veilige afstand zodat ze langzaam aan hem konden wennen. Dit ging allemaal prima en Jippe en de beesten zijn inmiddels de beste vriendjes!

Ik vind het altijd bijzonder om te zien hoe de beesten reageren op mensen en hun gevoelens. Ze voelen feilloos aan wanneer iemand niet zo happy is bijvoorbeeld. Ik, maar ook de kinderen, vinden regelmatig troost bij de beestjes. Toen ik zwanger was, was Oscar ook heel ‘zorgzaam’ en lag hij regelmatig bij mij en mijn dikke buik zoals je ziet op bovenstaande foto.

Het is een drukte van jewelste, een uitdaging maar ook bere-gezellig! Een huis vol en als het aan Pris ligt, hebben we straks een complete kinderboerderij in de achtertuin! ;)

x Lisanne

Heb jij ook beestjes? En zo ja, wat voor een dieren? 

2 thoughts on “Een huis vol kinderen én dieren!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge