Beauty

Huidverbetering door Retinol

Er zijn honderden, misschien wel duizenden, crèmes, serums en olies te koop. Allemaal beloven ze het beste, mooiste resultaat. Ze gaan rimpels tegen, verminderen acné en tekenen van vermoeidheid, helpen tegen pigmentvlekken en roodheden en ga zo maar door. Met mijn – best moeilijke – huid heb ik de afgelopen jaren al heel wat geprobeerd en geëxperimenteerd en weet ik inmiddels aardig wat wel en niet werkt voor mijn huid. Van retinol had ik echter nog nooit specifiek gehoord. Ik ben momenteel een product van Medik8 met retinol aan het testen en besloot me wat te verdiepen in Retinol en de werking ervan. In deze blogpost vertel ik je wat het product inhoudt én wat het kan betekenen voor je huid!

Wat is retinol?

Retinol is een ingredient dat je onwijs vaak tegenkomt in (luxe) huidverzorging. En er is een reden dat retinol zo veel gebruikt wordt! Er is namelijk ontzettend veel onderzoek gedaan naar retinol en de werking ervan de werking ervan is onomstotelijk bewezen. Naast dat retinol je huid er jonger uit laat zien, werkt het ook tegen veelvoorkomende huidproblemen als pigmentvlekken en acne. De werkzame stof van retinol is vitamine A. En vitamine A heeft een belangrijke werking als het gaat om het aanmaken van huidcellen en de conditie van de huid.

Wat doet retinol?

1. Retinol helpt tegen acné

Vitamine A-zuur wordt door huisartsen al  jaren voorgeschreven als middel tegen acné, want het verwijdert dode huidcellen en  ’ontstopt’ de mee-eters. Retinol bevordert de groei van normale, gezonde cellen in de huid en rondom de poriën. De poriën gaan hierdoor open, waardoor talg gemakkelijker naar buiten kan en nieuwe talgophopingen en dus puistjes worden voorkomen.

2. Retinol vervaagt pigmentvlekken

Retinol staat bekend dat het het vermogen heeft om de huidtoon en huidkleur te egaliseren en wordt aanbevolen als eerste stap in de behandeling van pigmentvlekken. Overactieve pigmentcellen worden door retinol tot rust gebracht. Huidtherapeuten adviseren mensen die hier gevoelig voor zijn thuis retinol te gebruiken. Heb je ernstige pigmentvlekken, wordt daarna een professionele behandeling aangeraden door huidtherapeuten. Peelings, micro-needling therapie en laserbehandelingen zijn veiliger en effectiever na het gebruik van retinol.

3. Retinol bevordert helen van wondjes

Retinol stimuleert aanmaak van nieuwe huidcellen. Dat komt onder andere door de stimulatie van de productie van hyaluronzuur, de meest belangrijke, natuurlijke hydratatiefactor van onze levende huidcellen.

4. Retinol gaat huidveroudering tegen

Het merendeel van anti-aging producten bevat retinol. Dagelijks smeren met retinol vermindert oppervlakkige rimpels en andere huidverschijnselen van het ouder worden. Retinol stimuleert de productie van collageen. Dit zorgt voor minder diepe rimpels, die bijvoorbeeld het gevolg zijn van blootstelling aan zonlicht, en vervaging van fijne lijntjes. Ook zorgt retinol dat de bindweefselcellen langer blijven leven, dus stelt het de huidveroudering als het ware een beetje uit.

Over Medik8

Medik8 is een award-winnend wereldwijd huidverbeteringsmerk dat uitsluitend wordt verkocht door huidverbeteringsexperts. De producten worden ontworpen, ontwikkeld en geformuleerd door een team van biochemici en farmacologen in een Britse biotechnologische onderzoeksfaciliteit. Medik8 maakt uitsluitend professioneel sterke producten middels bewezen technologieën. De producten zijn speciaal ontworpen om veroudering van de huid, pigmentatie, roodheid, droogheid, vlekken en donkere kringen tegen te gaan. (Bron: Medik8 Professional)

Medik8 Retinol 3 TR serum

Op het moment probeer ik de Medik8 Retinol 3TR Advanced Night Serum. Ik heb een gevoelige huid, last van onzuiverheden en daarnaast pigmentvlekken door mijn zwangerschap. Het is te vroeg om te zeggen of het werkt, maar de ervaringen van andere mensen zijn veelbelovend! Het product is perfect als kennismaking met de Retinol-lijn. In het Medik8 Retinol 3TR zit namelijk 0,3% retinol. Geadviseerd wordt om het gebruik van retinol op te bouwen. Later zou je bijvoorbeeld over kunnen stappen op een product wat 0,6% retinol bevat. Omdat je het gebruik van het product op moet bouwen, je huid moet wennen aan de vitamine-A-zuur boost die het krijgt, moet je het eerst twee weken twee maal per week aan brengen, daarna twee weken om de dag en daarna dagelijks. Je kunt het het beste in de avond gebruiken op het gezicht, de nek en/of decolleté. Het serum werkt voor de onbeschadigde huid, verouderde huid, pigmentvlekken en acne.

Ingrediënten: Simmondsia, Chinesis oil, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Tocoferolacetaat, Retinol, Polysorbaat 20, BHT.

De substantie is een beetje olieachtig en het ruikt… serum-achtig? Het heeft geen aanwezige geur, is niet geparfumeerd. Ik gebruik het nu anderhalve week en ben in ieder geval blij dat het snel intrekt. Het is niet te vet, irriteert niet en je ‘voelt’ het product niet zitten. Wel merk ik dat het product ‘iets doet’, maar dit vind ik lastig te omschrijven. Je voelt het serum als het ware intrekken, je huid neemt het product echt op. Ik ben  dus erg benieuwd welk resultaat dit heeft!

Medik8 producten zijn verkrijgbaar bij o.a. Beautyfashionshop.nl. Ze hebben verschillende producten en serums. Het Retinol 3 TR serum kost €42,50. Hiervoor krijg je 15 ml wat goed is voor meer dan 50 behandelingen. 

x Lisanne

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “Huidverbetering door Retinol”

  1. Zelf gebruik ik de gezichtsverzorging van verso.een hele lijn uit Zweden met retinol.peperduur maar het werkt geweldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge