Nagellak

Gouden Duo: Herôme Bye Bite & Nail Hardener Extra Strong

bannrt

Nagelbijters… Ik was één van hen. En een behoorlijke fanatieke ook. Mijn nagels waren niet kort maar súper kort. Ik herinner me ook niet anders dan dat ik altijd heb nagel gebeten. Mijn moeder beet ook nagels en ik denk dat ik dit onbewust gekopieerd heb. Tot zij een jaar of 2 geleden stopte en ik dacht, dát kan ik ook. Twee producten hebben me daarbij heel erg geholpen! Welke twee dat zijn, laat ik vandaag aan jullie zien!

Ken je die lakjes die een ontzettend vieze smaak op je nagel achter laten zodat je je nagels niet meer in je mond stopt? Ik heb er vele versleten… Van Byte-x tot allerlei verschillende huismerken. Als het al hielp, was het tijdelijk. Door de meeste lakjes beet ik vrolijk heen. In het begin is het vies, later proef je er niks meer van. Tot mijn moeder een aantal jaar geleden op de huishoudbeurs ‘Bye Bite’ van Herôme op haar nagels gesmeerd kreeg. ‘Deze is echt vies Lisanne!’ zei ze. En gelijk had ze. Knappe meid (of jongen) als je daar nog door heen bijt!

Het heeft een super bittere smaak welke je nog lang proeft nadat je je nagels in je mond hebt gedaan. Verder is het verrijkt met vitamine E, zodat de nagelstructuur wordt versterkt en de nagelgroei wordt gestimuleerd. Bye Bite kun je ook gebruiken tegen duimzuigen en is ook geschikt voor kinderen, omdat het niet schadelijk is voor de gezondheid.

IMG_1542

De lak heeft een rozige kleur maar droogt mat op, waardoor het ook geschikt is voor mannen. De bedoeling is dat je een dun laagje aanbrengt op je nagels en dit laat drogen. De smaak trekt ook echt in je nagels, zelf wanneer lijkt dat de lak afgesleten is, proef je het nog. De lak blijft lang zitten, kan tegen een stootje en verwijder je  met gewone nagellakremover.

IMG_1537

Maar dan? Je bent een tijdje van het bijten af en je nagels beginnen te groeien. Nagelbijters hebben vaak last van zwakke, dunne nagels. Worden je nagels eindelijk lang, breken of scheuren ze om de haverklap! Niet echt motiverend… Er bestaan gelukkig een hoop nagelverharders, waar ik er wederom een hoop van versleten heb. De Herôme Nail Harderer Extra Strong is mijn ultieme favoriet. Mits juist gebruikt, maakt het je nagels écht harder!

In principe is dit flesje voor een kuur van 14 dagen. Het wordt dan ook afgeraden om de lak langer dan 14 dagen intensief achter elkaar te gebruiken omdat het de vocht wat uit je nagels trekt en je nagels minder zuurstof krijgen door deze dekkende lak. De bedoeling is dat je op de eerste dag één laagje lak aanbrengt. Op de tweede lak breng je nog een laag er over heen aan. De derde dag verwijder je de lak en breng je op nieuw een laagje aan. Dit herhaal je twee weken lang.

IMG_1544

De Nail Hardener is een dikke lak met een semi-doorzichtige  melkwitte kleur. Er komt een vrij sterke geur vanaf die niet te vergelijken is met de geur van ‘normale’ nagellak. De lak glanst mooi en kan eventueel ook als base-coat onder een andere (kleur)lak worden gebruikt. Maar wat maakt deze lak nou tot een nagelverharder? Dit komt door de toevoeging van een aantal ingrediënten:

  • Formaldehyde: Pakt de nagel in en houdt vocht tegen
  • Polytheen : Voorkomt vocht opname
  • Acryl Polymer : Vormt een harde laag
  • Copolymer – Harssoort
  • Camfer – Zorgt voor bloedcirculatie

De Herôme Nail Harderer Extra Strong heeft er echt voor gezorgd dat mijn nagels minder breken en scheuren. Een garantie geven doet hij niet, maar ik merk een aanzienlijk groot verschil! Op het moment gebruik ik de lak niet meer dagelijks, maar nog wel regelmatig als base-coat of wanneer ik even geen zin heb in een kleurtje. Zonder lak zijn mijn nagels echt te dun en is de kans op scheuren en breken heel erg groot.

Een grappige bijkomstigheid is de dop van beide flesjes. Hier zit een soort bokkenpootje op, die nog aardig werkt ook! Praktisch is het niet, maar zeker goed genoeg bij gebrek aan beter!

IMG_1549

Goed, geen excuses en smoesjes meer om niet te stoppen met nagelbijten dus! Als deze twee dingen je niet helpen ben ik er van overtuigd dat je niet graag genoeg wilt en dus beter kan wachten tot je écht klaar bent om te stoppen met bijten. Door het stoppen met bijten heb ik de liefde voor nagellak ontwikkelt. Eindelijke lange nagels, dáár moest ik gebruik van maken! En ik heb er daardoor een super toffe hobby bij! Er helemaal af komen zal ik nooit, maar ik ben aardig op weg. En als ik het kan, kan echt iedereen het. Zet hem op!

IMG_1548

Bye Bite en Nail Harder (Extra) Strong zijn beide verkrijgbaar bij vele drogisterijen met een Herôme schap. Mocht je die nou niet kunnen vinden, zou je ze ook kunnen bestellen via Bol.com!

By Bite – €8,99

Nail Hardener Extra Strong – €13,00

Bijt jij ook nagels of heb je nagels gebeten? Tell me about it!

Doe jij al mee aan de Valentijnswinactie? Je hebt tot en met 24 februari de tijd!

11 thoughts on “Gouden Duo: Herôme Bye Bite & Nail Hardener Extra Strong”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge