Beauty

Gérard Brinard | Eyebrow Kit

blogbanner-11

Er zijn eigenlijk twee dingen die niet ontbreken in mijn make-up routine: mascara en wenkbrauwen bijtekenen. Vaak draag ik ook nog foundation, blush, eyeliner etc. Maar wanneer ik voor basic ga, tijdgebrek heb of gewoon geen zin, draag ik alleen wat mascara en teken ik mijn wenkbrauwen bij. Ik ben lang zoekende geweest naar wat ik prettig vond met betrekking tot mijn wenkbrauwen en heb inmiddels heel veel geprobeerd. Een manier die ik erg fijn vind, is het bijtekenen met poeder. Vandaag test ik de eyebrow kit van Gérard Brinard. Eens zien of die mij bevalt! 

IMG_9170

“De Gérard Brinard eyebrow kit bevat 4 verschillende kleuren die allemaal perfect bij uw huidskleur passen. Ook beschikt deze set over een flink aantal plastic sjablonen in de vorm van een wenkbrauw zodat u gemakkelijk een kleur aan kunt brengen zonder uit te schieten. Gelukkig beschikt de eyebrow kit ook over een kwastje en een handig spiegeltje zodat u echt altijd en overal uw wenkbrauwen bij kunt werken.”

IMG_9172

Jarenlang heb ik mijn wenkbrauwen bijgetekend met poeder. Dit geeft meestal een mooi subtiel resultaat en je kunt zo ‘heftig’ gaan als je zelf wilt. Zelf gebruikte ik daar altijd het bekende Catrice Eyebrow kitje voor, maar inmiddels geef ik de voorkeur aan een methode die je binnenkort nog op mijn blog tegen zult komen. Niettemin is het natuurlijk altijd interessant om eens een andere poeder te proberen.

Zelf vind ik wenkbrauwsetjes met vier kleuren poeder altijd een beetje bijzonder. Er is namelijk vaak maar één of soms twee kleuren die je gebruikt bij het bijtekenen van je wenkbrauwen. Dit zou betekenen dat de andere kleuren niet gebruikt worden en dat vind ik persoonlijk zonde. Uiteraard zijn het over het algemeen neutrale en matte tinten die zich ook perfect lenen als bijvoorbeeld oogschaduw. Zo blijven de kleuren die niet geschikt zijn voor je wenkbrauwen niet helemaal ongebruikt.

IMG_9178

Het wenkbrauwsetje bevat naast vier poeders en een spiegeltje ook drie sjablonen en een kwastje. In principe heb je dus alles wat je nodig hebt in dit setje. Zelf ben ik geen fan van de sjablonen. Ze passen nooit bij mijn wenkbrauwen, ze zijn altijd te dun. Ik gebruik ze dus nooit, maar ik weet dat er mensen zijn die er bij zweren. Dit is dus heel persoonlijk. Je legt de sjabloon over je wenkbrauw heen en kunt op deze manier twee gelijk getekende wenkbrauwen creëren.

IMG_9182

IMG_9189

Het kwastje wat er bij zit is heel apart en zoiets heb ik nog niet eerder gezien. Het kwastje bestaat namelijk niet uit normale haartjes, maar uit kleine harde plasticen haartjes. Het lijkt wel een soort dik visdraad. Ik snap zelf niet zo goed waarom hier voor gekozen is, aangezien het naar mijn mening niet zo goed werkt. Het kwastje neemt weinig poeder op en je kunt er niet precies je wenkbrauwen mee bijtekenen. Wel kun je naderhand met dit kwastje je wenkbrauwen een soort van ‘doorkammen’, maar daar is het in eerste instantie natuurlijk niet voor bedoeld.

gerard brinard swatches

De kleuren uit het kitje heb ik geswatched van links naar rechts, van boven naar beneden. De derde kleur oogt wat roze, maar je moet dit meer als een taupe kleur zien. Deze is perfect voor blondines. Zwarte poeder zou ik nooit aanraden, tenzij je zelf echt gitzwarte wenkbrauwen hebt. Mijn wenkbrauwen zitten tussen de derde en vierde kleur, maar uiteindelijk ben ik voor de derde kleur gegaan. De poeders zijn goed gepigmenteerd, hebben weinig fall-out en brengen fijn aan. Als oogschaduw zouden ze dus ook prima hun werk doen.

gerard brinard eyebrow

Bij het aanbrengen van de poeder gebruik ik de Marie Christine Eyebrow brush. Zoals ik al zei, gebruikte ik de derde taupe kleur om mijn wenkbrauwen wat extra aan te zetten. Links zie je mijn wenkbrauw zonder poeder, rechts met. Het verschil is subtiel maar perfect wanneer je niet houdt van strak getekende wenkbrauwen. Zelf houd ik wel van iets meer definitie. Het hoeft niet super strak te zijn, maar iets ‘aanweziger’ mag van mij wel. Verder werkt de poeder prettig, snel en heeft het een goede colour pay-off. Je zou het met de donkere kleur nog iets meer kunnen aanzetten, maar ik ben tevreden zo. Dit is precies zoals ik in het begin mijn wenkbrauwen bij tekende, subtiel maar wel nét dat beetje extra.

IMG_9177

Het setje werkt prima. De kleuren zijn mooi en er zit voor bijna iedereen wel een geschikte kleur bij. De eyebrowkit is vooral voor ‘beginners’ erg geschikt. Helemaal omdat het kitje ook nog eens erg vriendelijk geprijsd is. Je kunt experimenteren met de verschillende kleuren en vormen, kijken wat er bij jou past en je wenkbrauwen eerst subtiel wat aanzetten. Wanneer je meer definitie wilt kan dit ook, door wat te spelen met de verschillende kleuren. Strak getekende wenkbrauwen zul je met dit setje niet voor elkaar krijgen, tenzij je er een andere kwast bijpakt. Dit laatste is sowieso geen overbodige luxe, want dat is het enige minpuntje aan dit setje. De kwast slaat volledig de plank mis. Maar verder doen de poeders prima hun werk!

De Gerard Brinard Eyebrow Kit kost €6,95 en is verkrijgbaar bij Drogistplein.nl.

x Lisanne

samenwerking

4 thoughts on “Gérard Brinard | Eyebrow Kit”

  1. Hallo, kan mij iemand vertellen waar ik doosjes met spiegel erin voor lippenstift kan kopen? Vroeger lagen ze te kust en te keur in de parfumerien. Ik had een prachtig matgouden exemplaar van Gerard Brincard, design Paris. Helaas is de spiegel binnenin gesneuveld.
    Bedankt en vriendelijke groet,
    Gisela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge