Favorieten Lifestyle

Mijn favoriete apps voor de iPhone

Al jaren zweer ik bij Apple, ook wat betreft de telefoons. Ik kan me zelfs niet voorstellen dat ik ooit over zal stappen op een andere telefoon. Ik begon met de iPhone 4, vervolgens naar de 5 en daarna ging ik voor groot; de iPhone 6 Plus. Toen ik daarna mocht verlengen twijfelde ik erg of ik de iPhone 7 Plus zou nemen, maar besloot toch weer terug te gaan naar het kleinere “gewone” model. Aan de ene kant ben ik daar blij mee, want hij is een stuk handzamer, maar aan de andere kant mis ik soms mijn grote beeldscherm wel. Mijn iPhone en ik zijn absoluut onafscheidelijk. Vandaag deel ik mijn favoriete apps die op mijn telefoon staan.

Storytel

Je kon het al in mijn favorieten post van vorige maand lezen; ik ben fan van Storytel! Storytel is een app waarmee je toegang hebt tot heel veel verschillende luisterboeken. Wel moet je hier een abonnement voor afsluiten maar je kunt het heel voordelig eerst uitproberen om te kijken of het wat voor je is. Ik had nooit verwacht dat dit wat voor mij zou zijn, maar ik vind boeken luisteren zo ontspannend. Ik gebruik het vooral onderweg, ik oefen er mijn Engelse luistervaardigheid mee en kan op deze manier een hoop novels “lezen” die voor mijn opleiding verplicht zijn. Voor het slapen gaan is het ook heerlijk. Mijn absolute favoriet!

YouTube

Wanneer ik filmpjes op mijn telefoon kijk, heb ik soms stiekem een beetje spijt dat ik niet voor de iPhone 7 Plus heb gekozen. Dit is ook de reden waarom bijvoorbeeld Netflix of Videoland niet tussen mijn favorieten staan. Niet omdat ik niet graag naar Netflix kijk, maar omdat ik dit eigenlijk zelden meer op mijn telefoon kijk. Welke filmpjes ik wel regelmatig op mijn telefoon kijk, zijn YouTube video’s. Ik ben dol op de video’s van VeraCamilla, Hans & Shifra en Lotte. Lekker verstand op nul en onderweg wat filmpjes kijken. Love it!

Spotify

Uiteraard kan Spotify niet in deze lijst ontbreken. Ik vind Spotify ideaal om onderweg of tijdens het werken te luisteren. Wat dat betreft ben ik dan wél weer blij dat ik geen iPhone 7 Plus maar een gewone iPhone 7 heb, deze is een stuk handzamer en past perfect in mijn jaszak zonder dat het passen en meten is. De keuze is reuze en het is maar net waar ik zin in heb. Binnenkort deel ik nog mijn favoriete playlists, dus daar vertel ik nog niet te veel over, maar ik heb echt heel veel playlists die ik regelmatig luister. Van klassiek, tot Nederlandstalig, tot musical en top 40… Wel jammer dat je moet betalen om bepaalde dingen te kunnen, maar de gratis versie is echt helemaal prima.

Timehop

Dit is zo’n leuke app! Dit is, naast Facebook, Instagram en Twitter, de eerste app die ik installeer wanneer ik een nieuwe telefoon heb. Dagelijks krijg je via Timehop een update wat er op die datum vorig jaar, dat jaar daarvoor etc. gebeurde. Ik heb tijdens mijn zwangerschap in een hormonale bui al mijn social media verwijderd en opnieuw aangemaakt en dus gaat mijn Timehop nu nog “maar” 2 jaar terug. Maar het is zo leuk om terugblikken te krijgen van Facebook, Instagram, Twitter én je filmrol.

Triple Town

Op mijn telefoon speel ik eigenlijk geen spelletjes. Er staan enkel wat spelletjes voor Jippe op, wanneer hij bij hoge uitzondering (of hoge nood xD) op mijn telefoon mag. Het enige spel wat ik spel is Triple Town. Dit speel je gewoon lekker zelf, je valt niemand anders lastig via Facebook en er zit geen wedstrijd element in. Het is gewoon een heerlijke verstand-op-nul puzzel. Uitleggen hoe het werkt is lastig, maar wie van puzzels houdt, Google it!

Binnenkort komt er nog een post online over mijn telefoongebruik en ga ik met de billen bloot! Welke rol speelt de telefoon in mijn leven en hoeveel uur per dag zit ik met mijn telefoon in mijn hand? Blijf dus zeker mijn blog in de gaten houden, mocht je dat interessant vinden! Voor nu ben ik benieuwd, wat is jouw favoriete app?

x Lisanne

BewarenBewarenBewarenBewaren

3 thoughts on “Mijn favoriete apps voor de iPhone”

  1. Dit vind ik altijd leuk om te lezen! Heb meteen Timehop en het spelletje ook geïnstalleerd! Ik heb Storytell uitgeprobeerd en vond het ook heel fijn. Maar toen kwam Bol met een abo voor e-readers en toen moest ik van mezelf kiezen en koos ik dat voor m’n e-reader. Maar ben nu aan het twijfelen of ik toch niet terug voor storytell zou gaan. Vond het ook heel erg ontspannend om boeken te luisteren.
    Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 61My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge