DIY Nailart

Experiment: Glitternailcocktail

banner

Glitternagellak, ik ben er dol op. Zwaar fan ben ik van de Essence Special Effect Toppers en de Milani Glitterlakjes staan hoog op m’n wishlist. Zelf heb ik een hoop losse fijne en grove glitters in m’n nailart kast liggen. En nog een blanco lak van de DA die ik weinig gebruikt. Als we die nou eens bij elkaar gooien en daar een glitterlak van maken… Werkt dat? Kijk maar mee!

Wat heb ik gebruikt?

  • Een blanke lak
  • Een trechter of zelfgemaakte trechter van papier
  • Veel glitters
  • Eventueel een kogeltje om de lak beter te laten verspreiden in het flesje

IMG_1474

Hoe ging ik te werk?

Aller eerst gooide ik alle ‘ingrediënten’ van de cocktail bij elkaar in een schaaltje en mengde dat goed door elkaar. Van het ‘wiel’ gebruikte ik alle sterretjes en en alle oranje hartjes.

IMG_1480

Van de grove glitters gebruikte ik de hele de hele doosjes, behalve van de witte, die gebruikte ik voor de helft.

IMG_1484

Van de fijne glitters gebruikte ik van alle buisjes de helft, behalve van de rode die gebruikte ik helemaal.

IMG_1490

Dit mixte ik goed door elkaar.

IMG_1492

Daarna zette ik de papieren trechter in het potje nagellak en gooide ik beetje bij beetje alle glitters in de lak.

IMG_1497

Vervolgens voegde ik daar het ijzeren balletje bij.

IMG_1507

Goed schudden en klaar!

IMG_1516

Leuk hoor, maar werkt het ook?

Na het maken van de nagellak zat ik echt van top tot teen onder de glitter. En niet alleen ik, de tafel was ook veranderd in een sprankelende tafel vol glitters. Het is een rotwerkje, maar het is het vast allemaal waard! Toch?

IMG_1518

Nou… Nee. Persoonlijk vind ik dit experiment niet geslaagd. De lak was niet makkelijk aan te brengen en zag er uiteindelijk toch niet he-le-maal zo uit als ik het in m’n hoofd had. Zoals je ziet zitten m’n handen onder de glitters en die kreeg ik er met geen mogelijkheid meer van af…

IMG_1521

Zoals je ziet zit de lak er niet echt heel erg mooi op. Misschien had ik alleen fijne of alleen grove glitters moeten gebruiken, en was het dan meer geslaagd geweest. Tot dat iemand mij kan vertellen wát ik fout gedaan heb, koop ik mijn glitterlakjes lekker in de winkel!

Heb jij wel eens geprobeerd zelf (glitter)nagellak te maken? Hoe verliep dat én heb jij misschien de Gouden Tip?


 

10 thoughts on “Experiment: Glitternailcocktail”

  1. Oh wat leuk bedacht! Ik heb zelf nog nooit mijn eigen glitterlakje gemaakt, maar het idee is erg leuk, als het er dan ook nog leuk uitziet ;-). Het ziet er niet eens heel gek uit, alleen wat rommelig. Misschien moet je alleen de kleine glitters mixen in het potje, en dan de grote glitters er met de hand op plakken?
    Ik heb werkelijk geen idee, maar ben nu al benieud naar je volgend experiment ;-)

  2. Gaaf experiment met een geweldige uitkomst! Ik heb dit zelf nog nooit geprobeerd. Ik heb persoonlijk geen fan van glitternagellak. Ook al vind ik het wel mooi omdat het altijd zo’n hell of a job is het er weer af te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge