Nagellak

Essence | Winterglow ‘Let it Glow!’ & ‘Miss Frost’

blogbanner-2

Afgelopen weekend waren we een even in Zutphen en hebben we heerlijk een middagje gewinkeld. In het Kruidvat hadden ze net de nieuwste LE’s van Essence en Catrice neergezet, dus ik kon het niet laten alles even te bekijken. Uiteindelijk nam ik alleen twee lakken van de Winter Glow collectie van Essence mee. Leuk om weer eens te showen op mijn blog! 

IMG_1364

In januari en februari vind je de Winter Glow collectie van Essence bij het Kruidvat en Trekpleister. De collectie bevat erg mooie producten waaronder deze twee lakken. De lakken hebben een Luminous Glow of een Icy Matt finish. 

IMG_1378

De kwastjes zijn, in tegenstelling tot de normale kwastjes van Essence, recht afgesneden. Jammer, want persoonlijk ben ik altijd onwijs fan van de mooie ronde kwastjes van Essence. Zonde dat ze dat niet doorzetten in de LE’s!

IMG_1377

IMG_1312

Let It Glow is een milky roze kleur met een parelmoer glans die lastig op camera te vangen is. Waarschijnlijk bedoelen ze met de Luminous Glow de flinke parelmoer glans die de lak heeft.

IMG_1304

IMG_1299

De lak is niet dekkend. Ik heb geen idee of dat wel de bedoeling was, maar persoonlijk vind ik dat jammer. Ik hoopte namelijk op een mooie lichtroze glowy lak. Op de foto’s zie je twee laagjes. Eén laagje is niet voldoende, want dan dekt hij niet mooi egaal. Een tweede laagje ziet er al een stuk beter uit.

IMG_1311

De lak droogt erg snel maar blijft zonder topcoat niet erg lang op de nagels zitten. Hij bladdert snel af dus dat is zeker een minpuntje. Je nagels zien er met deze lak mooi verzorgd uit, dus daarvoor is deze kleur wel zeer geslaagd. Persoonlijk is de kleur niet helemaal mijn ding en heb ik al zo veel van dit soort basic kleurtjes, dus ik ga iemand anders blij maken met deze lak.

IMG_1372

IMG_1336

Misschien Frost is een mooie mat rode lak mét glittertje. Zelf ben ik dol op matte nagellak omdat dit net weer even iets anders is. Rood is altijd goed, dus deze lak belandde meteen in mijn winkelmandje!

IMG_1334

IMG_1331

De lak is prachtig en een tikkeltje donkerder dan op de foto. Hij dekt mega goed en is droog voor je het door hebt. Wanneer je haast hebt, volstaat één laagje maar twee laagjes – zoals op de foto – zijn het mooist. Deze lak heeft wel een enorm minpunt, namelijk de houdbaarheid. Om het matte effect te behouden kun je geen topcoat dragen en zonder topcoat houdt deze lak het hooguit twee daagjes uit…

IMG_1349

IMG_1355

IMG_1350

Daarom besloot ik deze lak toch ook nog te proberen met een laagje Miracle Gel Topcoat van Sally Hansen en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat wel heel erg gaaf vind! De houdbaarheid is dan ineens stukken beter en de kleur is op deze manier ook heel erg mooi. Verschillende mogelijkheden met deze mooie kleur dus.

IMG_1368

De roze Let It Glow! viel een beetje tegen, maar dat kwam misschien meer door mijn persoonlijke verwachting dan door de lak zelf. Hij geeft een mooie, pearly roze  glans aan je nagels. De rode vind ik erg gaaf zowel zonder als met glanzende topcoat. Dus dat is wat mij betreft een absolute must-have!

De Essence Winterglow lakken zijn tijdelijk verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister voor €1,99.

x Lisanne

3 thoughts on “Essence | Winterglow ‘Let it Glow!’ & ‘Miss Frost’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge