Nagellak

Essence | Superheroes Trend Edition Review

IMG_0268

Toen het persbericht over de Essence Superheroes Trend Edition verscheen, was heel beautyland in rep en roer. Een collectie vol met nagellak. En niet zo maar nagellak! Elke lak uit deze collectie had een bijzondere superkracht, een uniek effect. Eindelijk weer een collectie om naar uit te kijken, schreef ik toen. En dat deed ik… Toen ik begin januari een weekendje weg was, vloog ik de Kruidvat binnen om de collectie te bemachtigen. Helaas was het meeste weg, maar de lakken die ik het liefst wilde, stonden er nog! Ook de remover was nog voorradig. Ik gooide alles snel in mijn mandje en rekende af. Vandaag eindelijk dé review!

IMG_0267

De Superheroes Trend Edition bestaat uit zes lakken, drie nail effects (potjes met glitters), een kwast, stickers en een etui. Ik nam drie lakken mee en natuurlijk de kekke nail polish remover vol glitters.

IMG_0271 IMG_0273

Allereerst de lakken. Van links naar rechts zie je 06 The Awesome, 02 The Incredible en 01 Fantastic Girl. 

The Awesome – Galaxy Flakes

IMG_0281 IMG_0275

The Awesome is een jelly paarse lak vol met allerlei soorten glitters. De glitters variëren niet alleen in grootte maar ook in kleur. Zo vind je zilveren, gouden en blauwe glitters terug in de lak.

IMG_0565 IMG_0569 IMG_0568

Op de achterkant van het flesje staat dat je twee laagjes van deze lak moet aanbrengen. Dit heb ik gedaan en op bovenstaande foto’s zie je het resultaat. De lak is helaas na twee laagjes niet dekkend en egaal. Jammer! De lak brengt – voor een glitterlak – wel prettig aan en de glitters laten zich goed over de nagel verdelen. Dat de lak niet dekkend is, vind ik niet zo erg. Dit is naar mijn idee ook niet de intentie van het lakje. Wat ik wél jammer vind, is dat de lak niet helemaal een egaal resultaat geeft na twee laagjes.

IMG_0546 IMG_0551 IMG_0553

The Awesome is officieel geen topcoat, maar matcht wel héél goed met Fantastic Girl (welke je later in de post nog zien zult). De lak staat erg leuk over deze paarse lak en geeft een mooi effect. Ook al is de lak niet zo bedoelt, deze combi vind ik erg geslaagd! Doordat je nu maar één laagje nodig hebt, komen de glitters beter tot hun recht en zie je meer diversiteit. Persoonlijk geef ik hier de voorkeur aan.

The Incredible – Sand Effect

IMG_0287 IMG_0278

The Incredible is een zeeblauwe liquid sand lak. In de lak zitten miljoenen fijne glittertjes verstopt in blauw/zilverachtige kleuren. De kleur vind ik super mooi!

IMG_0339 IMG_0342 IMG_0347

Zelf blijf ik sand lakjes erg leuk vinden. Ook Essence heeft prima liquid sand lakken in haar vaste collectie, maar helaas is Essence ditmaal wat minder geslaagd. Begrijp me niet verkeerd, eigenlijk vind ik de lak super mooi en ben ik vooral verliefd op de kleur, maar op zand gebied voldoet Essence dit keer niet. De korreltjestextuur is wel duidelijk voelbaar, maar toch beduidend minder dan bij de gemiddelde liquid sand lak. Buiten dat gegeven om, vind ik de lak stiekem wel erg mooi. De kleur is prachtig, hij glanst mooi en de glittertjes komen goed tot hun recht. Een topcoat er over en je hebt een prachtige mooi lak!

Fantastic Girl – Thermo Effect

IMG_0283 IMG_0280

Fantastic Girl is een lila-paarse lak die verkleurt wanneer hij warmer wordt. Wanneer hij in aanraking komt met warmte, of wanneer je zelf warme handen krijgt, kleurt de lak roze.

IMG_0512 IMG_0518 IMG_0520

Fantastic Girl lakt wat stroperig en heeft duidelijk een wat andere substantie dan de andere lakken. Hij dekt in twee laagjes oké, maar geeft het mooiste resultaat na drie dunne laagjes. De kleur vind ik erg mooi en ook geeft de lak een prachtige hoogglans. Van temperatuurverschil in mijn handen is nog niets te zien, de lak blijft mooi egaal paars.

IMG_0521

In warm water! 

IMG_0524 IMG_0542

Nadat ik mijn handen eventjes in warm water heb gehouden, verkleurt de lak gelijk! De paarse lak transformeert in een prachtige roze lak, welke ik ook erg mooi vind. Helaas is dit effect maar van korte duur in de winter (ik ben erg benieuwd naar deze lak in de zomer!) en kleuren je nagels langzaam weer terug naar paars. En dat is het leukste gedeelte!

IMG_0539 IMG_0538 IMG_0534

Want als je nagels langzaam weer donkerpaars worden, krijg je een super tof effect! Omdat je nagels bij de tips het koudst zijn (minste lichaamswarmte) kleuren deze het eerst weer paars. Dit trekt langzaam over je gehele nagel tot ze weer egaal paars zijn. Jammer dat je dit effect niet kunt verzegelen voor een mooi gradient effect.

Superheroes Nail Polish Remover

IMG_0291 IMG_0292 IMG_0293

Toch wel een bijzonder onderdeel van de collectie is de nagellakremover. Deze is paars van kleur en heeft zilveren glitters in zich. Een leuk effect, maar haalt het je nagellak er ook goed af?

IMG_0295

De substantie van deze remover is erg bijzonder. We hebben hier namelijk te maken met een gel-achtige substantie. Dit maakt de remover niet erg zuinig in gebruik, maar het is wel eens leuk, wat anders.

IMG_0556

IMG_0560

De nagellak remover doet prima zijn werk en werkt in principe net zoals iedere andere remover. Hier en daar laat hij een glittertje achter, maar echt storend is het niet. Door de wat dikkere substantie vind ik de remover vooral erg prettig voor glitterlak. Je kunt de remover als het ware je nagellak er af laten ‘soaken’. Doordat de remover dik is blijft hij beter op je nagel zitten en loopt hij niet alle kant heen. Met één veeg waren Fantastic Girl en The Awesome van mijn nagels af. De dikkere substantie doet dus goed zijn werk! Verder heeft de remover niet echt een meerwaarde, dus zal ik hierna gewoon weer lekker m’n huismerk remover aanschaffen.

De collectie vind ik erg leuk! Ik weet dat de meningen verdeeld zijn en ook dat snap ik. De lakken zijn erg leuk bedacht, maar de uitvoering er van (met name het zand effect) had beter gekund. De lakken blijven verder prima zitten en zijn ook goed te verwijderen. Kijken we naar prijs-kwaliteit verhouding, dan vind ik deze collectie zeker de moeite waard om eens beter te bekijken in de winkel. Mijn favoriet? The Incredible! Ook al faalt hij flink als liquid sand, de kleur blijf ik geweldig vinden!

De Superheroes collectie ligt deze maand in de winkel. Hij is razend populair, dus sla je slag als je de kans hebt. De lakken en de remover kosten €1,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister met een Essence schap.

handtekening

21 thoughts on “Essence | Superheroes Trend Edition Review”

  1. The Incredible vind ik een mooie nagellak! Tof dat de remover zo goed zijn werk doet. Ik heb ermee in mijn handen gestaan, maar weer teruggezet in het schap. Ik dacht dat het niet zo’n toppertje was. Helaas…

  2. ik vind het echt een top collectie! zoiets mag essence van mij wel vaker uitbrengen. ik heb die thermo effect nagellak ook, maar de ‘sand effect’ spreekt mij ook wel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge