Boeken

Een zin per dag ♥ Een zinvol dagboek (boekreview) + Facebook winactie

blogbanner-8

Dagboekjes, creatief bezig zijn, schrijven, mindfulness… Het is allemaal hartstikke hip en zeker niet meer alleen voor de kids. Kleurboeken voor volwassenen, mandala’s om zen van te worden, doodlen en zentangle, tegenwoordig is er ook voor volwassenen genoeg waar je je ei in kwijt kunt. De boekjes waarin je een soort van dagboek kunt bijhouden, veroveren Nederland dan ook in rap tempo. Maar vandaag heb ik serieus het tofste ‘een zin per dag’ boekje wat ik tot nu toe gezien heb! 

IMG_9709

Het zijn vaak de kleine dingen die het leven bijzonder maken; een inspirerend gesprek, een quote of songtekst, een compliment, een mooie gedachte of een onverwacht momentje. Door deze herinneringen op te schrijven word je je bewust van wat jij echt belangrijk vindt! Een zin per dag is een vrolijk vormgegeven invulboekje, waar je al deze kleine momentjes op een mooie manier bundelt. Heel eenvoudig… met slechts een zin per dag. 

IMG_9710

IMG_9712

IMG_9714 (1)

Noteer al je dierbare, grappige, vrolijke en bijzondere herinneringen in Een zin per dag. Met heel weinig tijd creëer je een voor jezelf een waardevol dagboekje met een mindful tintje. Om het extra leuk te maken, bevat de achterkant van het afneembare omslag een wereldkaart waarop je kunt bijhouden waar je bent geweest. Een leven vol betekenis verbindt het heden via het verleden met de toekomst. Zo kun je bewust richting geven aan je leven. De zinnen die je iedere dag in dit dagboekje schrijft, laten zien welke dingen jouw leven betekenis geven. Geen moeite, maar wel de moeite waard.

IMG_9716

IMG_9717

IMG_9720

Het idee is dus dat je per dag kort en beknopt opschrijft wat voor jou die dag betekenisvol is geweest. Een bijzondere ervaring, groot of klein. Doormiddel van een tekening, songtekst, quote of gewoon een zin. Fijn vind ik dat je er vrij ik bent wanneer je het invult en dat het niet datum gebonden is. Ik heb eens eerder zo’n invulboekje gehad, maar daar stonden de data al in vast. Wanneer ik het dan eens een dag vergat, zaten er meteen lege plekken in. En tja, daar kan ik niet zo goed tegen. Boekje verdween op de plank en ik deed er vervolgens niets meer mee. Zonde!

een zin per dag

Het grootste gedeelte van het boek is gevuld met bladzijdes zoals je hierboven ziet. Pagina’s waar je van elke dag kunt bijhouden ‘wat het meest betekenisvol’ was die dag. Je noteert de datum en daarbij in het kort wat er die dag gebeurt is bijvoorbeeld. Maar, het boekje bestaat niet alleen uit deze stukjes. Er is meer!

IMG_9729

IMG_9730

IMG_9732

Zo laat het je ook nadenken over reizen die je gemaakt hebt, dingen die je onlangs gedaan hebt en laat het je ook terugkijken in je dagboek. Welke zinnen raken je, als je terugkijkt naar de afgelopen periode. Dat vind ik erg leuk. Want, zoals het boek zelf ook al zegt. Sommige dagen lijken niet bijzonder, maar kunnen als je terugkijkt ineens heel betekenisvol zijn.

IMG_9734

IMG_9738

IMG_9741

Ook laat het je niet alleen terugkijken, maar ook vooruit kijken. Wie wil je vaker zien? Waar wil je nog heen? Wat zijn je dromen? Wat staat er op je Bucketlist? Ik vind dit boekje zo leuk en ‘laagdrempelig’ om toffe herinneringen te verzamelen! Ik ben dol op dit soort items!

IMG_9743

In totaal heb ik zes exemplaren ontvangen die ik uiteraard niet allemaal zelf hou. Op het moment loopt er al een toffe winactie op Facebook waarin jij twee exemplaren kunt winnen. Eén voor jezelf en één om weg te geven.

Klik hier voor de FB winactie

Uiteraard volgt er binnenkort ook een nieuwe winactie waarin ook de andere drie exemplaren worden weggegeven!

Kun je niet wachten? Dan kun je Een zin per dag, een zinvol dagboek kopen o.a. kopen bij verschillende boekhandels voor €10,-.

x Lisanne 

samenwerking

2 thoughts on “Een zin per dag ♥ Een zinvol dagboek (boekreview) + Facebook winactie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge