DIY

DIY | Pink Marshmallow Lip Scrub

6a0147e116dd4f970b01630333394c970d-500wi_large-

Het is alweer een tijdje geleden, maar vandaag heb ik eindelijk weer een Do It Yourself voor jullie! Al lange tijd stond de lipscrub op m’n ‘to-do’ list en afgelopen week ben ik er wat mee gaan experimenteren. Lipscrub is ideaal met dit (nog) gure weer en de harde Oostenwind. Mijn lippen konden in ieder geval wel een oppepper gebruiken. Die van jou ook? Lees dan snel even verder!

spek_2

Deze lipscrub is gemaakt van uitsluitend ‘eetbare’ dingen. Ideaal, dan kun je na het scrubben nog heerlijk de scrub van je lippen afsnoepen! Ik was wat dingen aan het uitproberen, toen mijn vriendin met kersenjam en vanillearoma aankwam. Na het geprobeerd te hebben, bleek dat we een scrub gemaakt hadden die exact rook én smaakte naar gesuikerde spekjes! Mmmmm! Houd je niet van (mier)zoet, dan kan je deze scrub beter even skippen of voor alternatieve ingrediënten kiezen! ;)

IMG_3424
Benodigheden (voor ongeveer 30 ml):

  • Bakje om alles in te mengen
  • Theelepel
  • Eventueel bakje om de scrub in mee te nemen
  • Basterdsuiker
  • Zonnebloemolie
  • Kersenjam
  • Vanille aroma

Deze ingrediënten zijn puur ‘richtlijnen’. In principe zou je al een scrub kunnen maken van olie en suiker, maar voor de smaak en kleur heb ik er wat extra’s aan toegevoegd. Je zou ook voor een andere olie kunnen kiezen. Ik heb voor zonnebloemolie gekozen omdat deze het meest ‘neutraal’ is. Een alternatief zou bijvoorbeeld notenolie kunnen zijn, dit is wat zoeter qua geur. De jam en vanille aroma zijn natuurlijk aan te passen aan je smaak, maar wanneer je de geur en smaak van gesuikerde spekjes wilt, zou ik deze ingredienten aanhouden!

IMG_3425

Allereerst schep je vier theelepels basterdsuiker in het bakje. Hoe meer suiker, hoe grover de scrub.

IMG_3426

Hier voeg je één theelepel zonnebloem olie aan toe.

IMG_3428

Vervolgens schep je één flinke theelepel kersenjam erbij.

IMG_3429

En daarna één theelepel vanille aroma.

IMG_3431

Dit roer je goed door. Eventueel kan je er nog wat extra suiker bij toevoegen wanneer dit nodig is. De scrub mag lekker grof zijn, want het mag niet van je lippen ‘afdruipen’ tijdens het scrubben!

IMG_3433

 

Eventueel kun je het daarna in een klein potje doen. Zo kun je de scrub overal mee naar toe nemen!

Mmm, scrubben maar! Dan heb je straks weer lippen om te snoepen/zoenen! ;)

Scrub jij je lippen wel eens? Zo ja, waarmee?

 

29 thoughts on “DIY | Pink Marshmallow Lip Scrub”

  1. Wat een leuke diy! Ik krijg er gewoon honger van haha. Ik scrub vaak met mn scrub die ik ook voor mijn gezicht gebruik, een tandenborstel of suiker met een beetje olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge