Lifestyle

Dit zijn 5 van de meest voorkomende goede voornemens

We gaan richting het eind van het jaar en dat betekent dat 2019 alweer bijna voor de deur staat. Met de jaarwisseling komen ook de goede voornemens om de hoek kijken. Zelf doe ik niet aan goede voornemens. Of, tenminste… Eigenlijk neem ik me stiekem altijd voor om gezonder te leven. Maar dat neem ik me meerdere malen per jaar voor, dus echt tellen doet dat ook niet. Gezonder leven is overigens wel een voornemen wat héél veel Nederlandsers hebben. En er zijn er nog een aantal…

Stoppen met roken

Met stip op één; stoppen met roken. Het hele jaar door doen mensen meerdere stop-pogingen, maar het nieuwe jaar spant de kroon. Gezonder leven; geld besparen… Het heeft er allemaal mee te maken. Van deze vervelende gewoonte willen veel mensen afkomen en hier beginnen ze met goede moed aan in het nieuwe jaar.

Meer tijd voor jezelf

Een goed voornemen wat vooral leeft onder vrouwen en vooral moeders. Meer me-time. Een voornemen wat ik me ook regelmatig voorneem, maar wat gewoon lastig is. Zeker met jonge kinderen. Toch is het niet verkeerd om zo nu en dan even stil te staan bij wat meer tijd voor jezelf. Vertragen, even stil staan en de boel de boel laten. De rest komt later wel weer.

Gezonder eten en meer bewegen

“Mijn” goede voornemen. Gezonder eten en meer bewegen. Nu heb ik na de zomer langzaam de knop om gezet, maar ik merk zeker in deze maanden dat het des te moeilijker is. Na de feestdagen gaan we er weer tegenaan! Samen met heel veel andere Nederlanders die gezonder willen eten en meer willen sporten. Want ook dit voornemen is razend populair. Niet zo gek ook, na zo’n decembermaand…

Zuiniger leven

Geld… Het blijft een dingetje. Vele Nederlanders nemen zich voor om niet alleen bewust met hun tijd en eten om te gaan, maar ook met hun portemonnee. Voornemens om maandelijks geld op zij te zetten, beter na te denken over grote aankopen en de vaste lasten weer eens goed onder de loep te nemen. Heb jij dit voornemen, dan is het interessant om ook je verzekeringen eens goed te bekijken. Wisselen van zorgverzekering kan komende maand en ook is het eens interessant om andere verzekeringen te vergelijken en op zoek te gaan naar bijvoorbeeld de goedkoopste begrafenisverzekering of inboedelverzekering.

Meer tijd doorbrengen met familie

In de decembermaand brengen we veel tijd door met geliefden en familie. Regelmatig bedenken we ons op dat moment dat we dit soort dingen echt veel te weinig doen. We leven in een haastige maatschappij, staan veel te weinig stil bij de mensen om ons heen. Wanneer we in december even onthaasten – tenminste dat doen wij zeker – merken we weer hoe fijn het is om vaak bij familie en vrienden te zijn. ‘Dat moeten we in het nieuwe jaar écht meer doen’, is wat we onszelf vervolgens voornemen.

Zo, dit waren ze! Vijf van de populairste voornemens voor 2019. Zitten jouw goede voornemens hier ook tussen? Of heb je misschien een heel andere?

 

1 thought on “Dit zijn 5 van de meest voorkomende goede voornemens”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge