Home

Breng de natuur in je interieur!

Kijk, als het altijd mooi zou zijn, was ik het liefst de hele dag buiten. Zodra de eerste zonnestralen schijnen vind je mij in de tuin om te werken, studeren, een boek te lezen of met Jippe te spelen. Ik houd van wandelen, het bos en het strand. Wat dat betreft wonen wij hier op ons mooie eiland natuurlijk perfect. Ook tijdens deze koude maanden vind ik het buiten prima vertoeven, tenzij het nat en vies weer is. Dan hang ik het liefst lekker op de bank. Want tja, ook dat is een grote hobby van me; bankhangen. Maar wanneer ik een hele dag niet buiten ben geweest, merk ik altijd wel dat ik een beetje onwennig wordt. En tja, als je niet buiten komt, moet je buiten maar naar binnen halen, toch? Vandaag geef ik je een aantal tips om de natuur op een leuke manier terug te laten komen in je interieur!

De natuur naar binnen halen kan op onwijs veel manieren. Of je nu gek bent op bloemen of planten of absoluut geen groene vingers hebt. Het gebruik van ruwe materialen, wanddecoratie, hout of planten, het kan allemaal. De natuur heeft een onwijs breed kleurenpallet en daardoor is er van alles mogelijk.

Fotobehang

Eén van de tofste, maar ook meest rigoreuze manieren om de natuur in je interieur te laten terugkomen is het gebruiken van fotobehang. Dit lijkt misschien heftig, maar het kan een enorm gaaf effect geven wanneer dit past binnen je huis en wanneer je hier natuurlijk de rest van je inrichting op aanpast. Zelf vind ik het super mooi om op fotobehang bos te laten terugkomen. Dit geeft diepte in de kamer en je waant je letterlijk in de natuur!

Kies je kleur

Wanneer je aan natuur denkt, denk je al snel aan groen. Maar dit hoeft natuurlijk niet. De natuur bestaat uit meer dan alleen maar bos. Denk aan het blauw van het water, groen voor de planten, geel en oranje voor zon, (bak)steen en vuur en ga zo maar door. Dat je natuur wilt toevoegen betekent niet meteen dat alles groen moet.

Hout is hip

Als iets ‘natuurlijk’ is, is het natuurlijk hout. Wil je je interieur echt omgooien en ga je voor botanisch, stoer en natuurlijk, ga dan voor een mooie houten vloer en houten meubels. Steigerhout geeft een stoere en moderne touch aan je huis en tegelijkertijd breng je de natuur naar binnen. Tegenwoordig hoeft hout niet meer degelijk te zijn en is er zo veel mogelijk om een stoer en botanisch effect te geven aan je inrichting!

Accessoires

Het kan best zijn dat je graag regelmatig de stijl verandert van je interieur. Misschien wil je het nu botanisch maar over een paar weken weer zwart wit om vervolgens te switchen naar koper en warm. Dit kan natuurlijk perfect met accessoires. Voeg bijvoorbeeld rieten of rotan accessoires toe of ga voor (bruine) manden, poefen, vazen, bloempotten etc. Een mooi vloerkleed kan ook wonderen doen en iets gaafs aan de muur doet het natuurlijk ook altijd goed.

Planten en bloemen

Tja, misschien overbodig om te noemen, maar planten doen het altijd goed. Eerlijk gezegd deed ik er ook een aantal jaar over voor ik doorhad dat planten in mijn interieur ook echt wel aan mijn besteed waren, maar sindsdien ben ik om! Ik heb absoluut geen groene vingers – en dat is een understatement – maar er bestaan zelfs voor mij planten die niet dood gaan binnen een paar dagen. Zoek naar planten die niet al te veel onderhoud nodig hebben en die tegen een stootje kunnen. Planten die hier nog steeds leven zijn o.a. de cactus, de ficus en de graslelie. Verder zorgen we eigenlijk altijd dat er een mooi bosje bloemen staat, want ik ben dol op bloemen!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

6 thoughts on “Breng de natuur in je interieur!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge