Home Lifestyle

Ben jij klaar voor de zomer?

De lente is nog maar net hier en ik verlang alweer naar de zomer. Of, misschien kan ik beter zeggen dat ik verlang naar lekker weer. De temperaturen zijn nou nog niet echt noemenswaardig lente achtig geweest en ik heb zelfs nog niet echt lekker in de tuin gezeten. En dat terwijl april nadert en ik vorig jaar al een mooi voorjaarsgebruind huidje had. Je merkt het, ik verlang naar lente. Of nog beter, naar zomer! En dus zet ik vandaag op een rijtje hoe je de zomer dan maar zelf naar je toe kan halen. Ook al is het buiten dat misschien nog niet helemaal.

Hou de grote voorjaarsschoonmaak

Ik heb, zeker in de lente, altijd een beetje last van die lentekriebels. Ik wil het liefst alles opruimen en letterlijk beginnen met een schone lei. Nu is dat best lastig, want eigenlijk heb ik daar gewoon niet echt heel veel tijd voor. Maar toch probeer ik elke keer een beetje op te ruimen. We mesten de kasten uit, ruimen de schuur uit, brengen spullen naar het grof vuil en gooien spullen weg die we niet echt meer gebruiken.

Haal verse bloemen in huis

Iets wat wat mij betreft áltijd kan (en moet) maar wat zeker bij het voorjaar en de zomer hoort, zijn verse bloemen. Bloemen frisse de boel op, fleuren de boel op en geven kleur. Bloemen halen letterlijk de lente in huis. Frisse gerbera’s, een mooi plukboeket of madeliefjes uit eigen tuin. Heerlijk!

Weg met de winter…

In de winter is het tijd voor plaids, kaarsjes, lichtjes en winterse kleuren. De winter is voor dikke en grove stoffen als fluweel en wol. Vervang dit voor linnen of katoen. Berg de dikke plaids op en ga voor lichte kleedjes en dekentjes, mocht je toch nog graag iets decoratiefs willen of iets hebben waar je ’s avonds nog onder kan kruipen.

… maak je huis zomerproof

Met de lente en zomer komen de lichte kleuren, de pasteltinten en het groen. Ruil donkere kleuren in voor licht en breng de zomer in huis. Maak gebruik van natuurlijk licht, zorg dat het licht goed naar binnen kan, open die gordijnen of kies voor lichtere gordijnen en laat de frisse lucht toe. Wil je het rigoreuzer aanpakken ga dan voor nieuwe accessoires, een nieuwe kleur op de muren of een zomers fotobehang. Behang is tegenwoordig zo aangebracht en kan dus prima met de seizoenen meegaan.

Pak de tuin aan

Voor ons de absolute start van het voorjaar en het mooie weer, het klaarmaken van de tuin. Haal de hogedrukreiniger over je terras, koop nieuwe plantjes en verwijder alle rotzooi die de winter heeft meegebracht. Zet de tuinmeubels weer buiten, fleur de boel op met leuke kussentjes en leuke buiten accessoires. Wij leven zomers echt buiten en de tuin is dan ook een plek waar ik me prettig wil voelen. Het klaarmaken van dit plekje vind ik heerlijk!

Inmiddels hebben wij de tuin lekker aangepakt, is het grof vuil weg gebracht en zitten de eerste kleren al in de zak van Max. De zandbak voor Jippe staat gereed. Wij zijn er klaar voor, kom maar op met dat mooie weer!

 

 

 

3 thoughts on “Ben jij klaar voor de zomer?”

  1. Fijne tips 👌
    Zo leuk om nu weer met de tuin bezig te kunnen zijn en op te fleuren 🌸🌻🌼
    De voorjaars schoonmaak had ik gehouden.
    Voor een schoon en fris huis.

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge