Beauty

Amika | Color PHerfection Shampoo & Blow Up Spray

IMG_5394

In de John Beerens Box zaten twee producten die gelijk opvielen. De kleurrijke Amika haarproducten, de Color pHerfection Shampoo en de Blow Up Spray. Ik ben gelijk begonnen met het gebruiken van deze twee producten en heb ze nu 1,5 week gebruikt. Lang genoeg om mijn mening er over te geven. Lees snel verder!

Amika is een trendy en innoverend merk dat alle schoonheid van uw haar uit het alledaagse haalt. Hiernaast zorgt Amika ervoor dat u uw haar voortaan meer lief zult hebben en in het vervolg niet meer zal vechten met uw haar om het goed in model te kunnen krijgen. Amika beschikt over een brede lijn styling producten van professionele kwaliteit, zoals stijltangen, krultangen, föhns, borstels en haarverzorgingsproducten. De styling producten van Amika verbeteren de natuurlijke vitaliteit van het haar en zorgen daardoor voor een optimale gezondheid van het haar. Zo beschikken de styling tools over nano, tourmaline en infrarood technologieën die ervoor zorgen dat het haar in gemakkelijk en snel in model kan worden gebracht zonder dat het haar wordt beschadigd.

IMG_5398

Ik ben zeer kritisch wanneer het om mijn haarverzorging en -styling gaat. Ik houd er van dat mijn haar zacht is zonder dat het sluit wordt, ik er makkelijk met mijn handen door heen kan gaan en het niet snel vet wordt. Ik ben gezegend met een zeer vette hoofdhuid en dit is ook te merken aan mijn haar. Benieuwd wat deze producten voor mijn haar doen! Ruim 1,5 week lang heb ik de Blow Up Spray en de Color pHerfection Shampoo gebruikt om een goed beeld te krijgen van de producten.

Amika Blow Up Spray

IMG_5404

De Blow Up Spray is een spray om meer volume aan het haar toe te voegen. De spray bestaat uit een ultra lichte nevel waardoor er meer vorm aan de look wordt gegeven zonder dat het haar hard wordt of verzwaard wordt.

  • Geschikt voor alle haartypes
  • Voorziet het haar van meer volume
  • Om uw look gedurende de hele dag in model te houden
  • Voegt een glans toe op het haar

IMG_5405

De Blow Up Spray heb ik gebruikt met verschillende doeleinden. Ik heb het in mijn haar gesprayd voor het föhnen, op droog haar aangebracht om mijn haar een touch-up te geven en tijdens het stijlen om mijn haar te beschermen tegen de hitte van de stijltang.

Mijn ervaring met de Blow Up spray is wisselend. Ik heb het gevoel dat de spray een beschermend laagje over mijn haar brengt zodat de schade die de stijltang of föhn aan mijn haar brengt, minimaal blijft. Wel heb ik door dit laagje het gevoel dat mijn haar wat ‘vetter’ is dan normaal en mijn haar voelt ook wat stugger aan. Zoals ik al zei, ben ik vrij kritisch en houd ik van zacht haar. Na het gebruik van deze spray voelt mijn haar niet meer zo zacht aan en dit vind ik jammer.

Wel geeft het mijn haar zichtbaar meer volume doordat mijn haar wat ‘stugger’ is en ruikt de spray echt overheerlijk. De geur blijft lang hangen en dit vind ik persoonlijk een groot pluspunt. De spray heeft dus twee kanten, zelf moet je bedenken welke ‘kanten’ voor jou het zwaarst wegen. Ik zelf zal de spray wel opmaken, maar ik denk niet dat ik hem weer koop, ondanks het vele volume wat de spray geeft.

Amika Blow Up Spray is verkrijgbaar in de Beauty Webshop John Beerens voor €10,30 (60 ml) of €27,30 (237 ml)

Amika Color pHerfection Shampoo

IMG_5408

De Color pHerfection Shampoo is een shampoo die het haar reinigt op een milde wijze. Deze shampoo zorgt ervoor dat de kleur in het haar langer wordt behouden en dat het langer blijft glanzen en stralen. Droge sloten in het haar worden met deze shampoo optimaal gevoed, waardoor de vochtbalans in het haar wordt teruggebracht.

  • Geschikt voor alle haartypes
  • Voor een langer behoudt van de haarkleur
  • Laat het haar stralen en glanzen
  • Houdt het haar gezond

IMG_5409

Wanneer je de fles opent komt er een geweldige geur uit, wat ruikt deze shampoo heerlijk! De geur is fris en zoet tegelijk en heeft een beetje dezelfde geur als de Blow Up Spray.

De shampoo belooft je gekleurde haar mooi te houden, je haar te laten glanzen en het op een milde manier te reinigen. Zelf denk ik dat Amika dat laatste iets te letterlijk genomen heeft. Ik heb namelijk het gevoel dat mijn haar nog nét niet helemaal schoon is na het wassen van mijn haar. Het lijkt alsof er nog een vettig laagje over mijn haar heen ligt, mijn haar is nog wat stug, droog en doet me zelfs een beetje denken aan ‘stro’. Toen ik mijn vriendinnen vroeg wat zij er van vonden, beaamden ze dit. Ook zij vonden mijn haar niet zo ‘gezond’ ogen als normaal. Mijn geverfde lokken blijven wel gewoon hetzelfde en ‘vervagen’ niet. Maar dit heb ik persoonlijk ook niet wanneer ik mijn haar was met Dove.

Nee, na ruim 1,5 week gebruik kan ik zeggen dat de Amika Color pHerfection Shampoo mij helaas niet heeft kunnen overtuigen. En dit vind ik erg jammer, want na het wassen ruikt mijn haar wel onwijs lekker. Deze geur blijft de hele dag hangen, heerlijk! Misschien werkt deze shampoo wel voor jou wanneer je wat minder vette lokken hebt dan ik. Voor mij maakt het mijn haar niet ‘schoon’ genoeg.

Amika Color pHerfection Shampoo is verkrijgbaar in de Beauty Webhop John Beerens voor €11,40 (100 ml), €22,80 (425 ml) of €45,50 (1000 ml).

IMG_5393

Deze kleurrijke haarproducten zijn leuk, maar werken voor mij helaas niet (genoeg). Wel is het het vermelden even waard dat deze producten vrij zijn van parabenen en er zit maar een geringe hoeveelheid  Sodium Sulfate in (minder dan 1%) doordat er wel sodium methyl-2 sulfolaurate en disodium 2-sulfolaurate in zit. Verder zijn de producten van Amika verrijkt met Obliphica bessen die zorgen voor een genezende kracht, waardoor het haar optimaal gezond zal blijven.

Wat is jouw indruk van Amika?

14 thoughts on “Amika | Color PHerfection Shampoo & Blow Up Spray”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge